De wedstrijd Hegelsom-Helden begon met een indrukwekkend eerbetoon aan de onlangs overleden Twan Kluskens. Een minuut stilte werd begeleid door een zee van vuurwerk in handen van supportersvereniging Vak 9.

Hegelsom trad aan met een enigszins gewijzigde basisopstelling wegens het ontbreken van enkele vaste krachten. Desondanks vielen er al in de eerste vijf minuten een paar kansjes te noteren voor de thuisploeg. Echter, het eerste doelpunt viel meteen daarna aan de andere kant. Een voorzet vanaf de rechterflank van Helden werd door Hegelsom-verdediger Bart Spreeuwenberg ongelukkig tot doelpunt gepromoveerd. Slechts drie minuutjes later had de aanvoerder van Helden een sterke individuele actie in huis, en wist beheerst af te ronden: 0-2.

Hegelsom probeerde zich te herpakken en kreeg wederom enkele mogelijkheden. Hierdoor leek de aansluitingstreffer onvermijdelijk en inderdaad: in de 17e minuut zette Bart Spreeuwenberg goed door in de as van het veld en wist de bal bij Denny Bongers te krijgen. Diens strakke voorzet vanaf links werd door Guido Kauffeld op prachtige wijze tegen de touwen gekopt, en het stond 1-2.

In het restant van de eerste helft kreeg Hegelsom nog wel wat kansen, maar moest ook steeds op haar hoede blijven voor de tegenaanval van Helden. Chiel Teuwsen en Bram Cox waren beiden nog dicht bij de gelijkmaker maar hadden het geluk niet aan hun zijde.

Na de rust ging de aanvalsstorm van Hegelsom wat liggen en ontstonden er nog maar weinig kansrijke situaties voor beide doelen. Halverwege de tweede helft leek Hegelsom nog een strafschop toegekend te worden, maar de scheidsrechter stond niet al te dicht op de situatie en reageerde niet. Een echt slotoffensief wist Hegelsom er niet uit te persen, waardoor de 1-2 op het scorebord bleef staan.