Hegelsom wint lastige uitwedstrijd tegen SVEB en nestelt zich hierdoor in de brede groep van achtervolgers op FCV Venlo.

Vooraf was duidelijk dat de mannen uit Hegelsom geen punten mochten verspelen tegen de fusie club uit Broekhuizen/Broekhuizenvorst.

Maar dat bleek geen gemakkelijke opgave, Hegelsom was in de eerste helft wel de bovenliggende partij maar verzuimde afstand te nemen. SVEB kwam enkele keren goed weg.

In de 20e minuut kwam Hegelsom dan toch op een verdiende 0-1 voorsprong. Uit een goed genomen corner van Joey Joosten kopte Guido Kauffeld raak. Hoewel Hegelsom het meeste balbezit had moest het waakzaam blijven voor de snelle omschakeling bij SVEB en de counter er uithalen.

Na rust werd het spel er niet beter op, SVEB speelde veelal de lange bal en die werden allemaal een prooi voor de foutloos keepende Joris Hagens. Hegelsom verdedigde de kleine voorsprong en kwam niet echt in gevaar. De rood-witten waren slordig in de eindpass en hadden de wedstrijd veel eerder in het slot kunnen gooien. Jordy Janssen was nog het dichtste bij een doelpunt maar zag zijn inzet nog net geblokt worden. En ook Bas Stappers had pech met zijn uithaal en zag zijn ziedend schot langsgaan het miste net de juiste richting. Uiteindelijk wist Hegelsom de kleine voorsprong te behouden en kon drie punten op hun conto bijschrijven.

Volgende week spelen de mannen van coach Math Joosten thuis tegen DEV uit Arcen die met eenzelfde aantal punten op een gedeelte 4e plaats staan in de vierde klasse G.