Op deze koude zondagmiddag, 3 december, vond de derby plaats tussen Hegelsom en Melderslo. Naast het veld stonden de supporters van beide teams die zich warm hadden aangekleed te hopen dat ze van het veldspel warm zouden worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren beide teams vastbesloten om er met de 3 punten vandoor te gaan. In de 6e minuut opende Hegelsom de score door een kopbal van Bram Cox: 1-0. Na deze treffer had Melderslo het meeste balbezit maar de kansen bleven uit. De Hegelsomse voorsprong werd zelfs nog verdubbelt toen Chiel Teuwsen vlak voor rust de 2-0 binnen werkt, nadat Denny Bongers de doelman van Melderslo slim wist te omzeilen kon de goed meegelopen Chiel de bal binnen werken.

Na de rust kwam Melderslo met hernieuwde energie het veld op en slaagden ze erin om in de 55e minuut uit een corner de aansluitingstreffer te maken, waardoor de spanning toenam: 2-1. Hierdoor bleef het lang spannend in de tweede helft en leek een volgende Melderslose treffer in de lucht te hangen.

Echter, in minuut 85 brak Niek van der Sterren door de verdediging van Melderslo en besliste hij de wedstrijd door de 3-1 te maken. De bezoekers bleven aandringen maar de grote kansen bleven nog altijd uit.

Totdat Melderslo in de laatste minuut een penalty kreeg. Deze werd goed binnengeschoten waardoor de eindstand op 3-2 kwam te staan.

Na deze spannende maar faire derby konden de supporters zich opwarmen in de kantine van VV Hegelsom waar een DJ de sfeer er nog lang in hield.