Op de eerste zondag in december mocht VV Hegelsom in Venlo op bezoek bij VVV’03. Een wedstrijd met aan de ene kant een team dat zich in de subtop van de 4e klasse E genesteld heeft, aan de andere kant een team dat één na laatste staat. “Niet onderschatten”; zal Hegelsom-trainer Math Joosten de jongens mee hebben gegeven voorafgaand aan de wedstrijd.

Hegelsom begon scherp aan de wedstrijd. Het was vanaf de eerste minuut duidelijk wat de intenties van de rood-witten waren. Al in de 4e minuut ging Dorian Teensma net buiten de 16-meter slim naar de grond. Of hij daarbij daadwerkelijk door een tegenstander werd aangeraakt is tot op heden niet bekend. De vrije trap die volgde werd door Joey Joosten direct binnen geschoten. Het schot vloog aan alles en iedereen voorbij en werd niet meer aangeraakt. De keeper werd verrast: 0-1 Hegelsom.

Dit spelbeeld veranderde het eerste kwartier niet. VV Hegelsom bleef drukken. Kansen van Rik Huijs en Bas Stappers vonden doel niet. In de 19e minuut wordt Rik Huijs op exact dezelfde plek neergehaald, vanwaar Joey Joosten een kwartier eerder de bal in het doel lepelde. De vrije trap die volgt wordt echter ditmaal door Joey gemist.

Wat volgt is een goede actie van VVV’03. Middels een verre crossbal naar rechts werd de nummer 7 in stelling gebracht. Met een mooie aanname legde hij vervolgens de bal kop-klaar neer voor de Venlose nummer 11, maar die kopte jammerlijk over. Een paar minuten later is er wederom roering in datzelfde 16-meter gebied. Djen Verkoelen wordt met uitverdedigen flink geraakt door een Venloos been. Het spel ligt een lange tijd stil voor een blessurebehandeling. Verkoelen kan de wedstrijd gelukkig vervolgen.

Als na een half uur spelen het eerste rondje om het veld door de fanatieke Hegelsom-supporters gemaakt is, volgen weer een aantal kansen voor de uitclub. O.a. Bram Cox krijgt de bal er (ook na 2 keer proberen) niet in. Maar dan weet de keeper een schot van Guido Kauffeld niet te keren. Erg lekker komt de doelman uit Venlo hier niet weg. Hij laat de bal simpel los, en Dorian Teensma is attent: 0-2.

VV Hegelsom doelman Joris Hagens heeft inmiddels enkele keren tóch moeten redden; hij blijft in ieder geval warm, dat kunnen enkele supporters langs de kant niet zeggen. Dat moet ook Gijs Janssen gedacht hebben, toen hij tegen het einde van de eerste helft in het veld in kwam voor Dorian Teensma. Een gouden wissel, zo blijkt. De Venlose doelman is niet bestand tegen een hard schot van Niek Peeters, en Gijs Janssen is attent: 0-3.

**RUST** (Tim Heijligers voor Djen Verkoelen)

Na de thee lijken de verhoudingen onveranderd. Als op een gegeven moment dan toch een Venlose aanval lijkt te gaan resulteren in een doelpunt, wordt deze goed weggewerkt door de Hegelsomse verdediging. In de 52 minuut, bij een harde charge van een VVV’03 speler, blesseert Damian Linders zich. Het spel wordt weer enkele minuten stilgelegd voor een blessurebehandeling. Damian Linders kan niet verder, en wordt in de 55e minuut vervangen door Stan Zanders.

Wat volgt is een periode waarin VVV’03 iets sterker lijkt te worden. VV Hegelsom is enkele malen zeer slordig, wat resulteert in een aantal kansen en acties van Venlose zijde. Hierbij is óf keeper Joris Hagens kansloos (maar vliegt de bal naast), of hij promoveert de schoten tot corners.

Het wordt langzaam donker. Of dit meegespeeld heeft in de harde charge van Tim Heijligers op zijn directe tegenstander (‘Ik zag hem niet, het was donker’?) is niet bekend. Wat wél bekend is, is dat de scheidsrechter zijn kaarten op zak houdt. Het spel golft verder wat op en neer. In de 62e minuut is het weer raak. Bram Cox knikt een voorzet van rechts mooi binnen in de verre kruising: 0-4.

Veel spannender dan dit wordt de wedstrijd niet. De welbekende fanatieke aanhang completeert hun tweede ronde om het veld. Nét op tijd, want de scheidsrechter vind het na 1 minuut extra speeltijd ook goed geweest. Met deze 4-0 overwinning staan de rood-witten uit Hegelsom weer iets steviger op de vierde plek. Volgende week EWC’46 (THUIS), altijd lastig.