Na de door Jan Beelen verrichte aftrap begon VV Hegelsom in de inmiddels vertrouwde 1-3-5-2 opstelling aan de thuiswedstrijd tegen SV Blerick. Hoewel de Blerickenaren zichzelf bescheiden opstellen, mogen zij wel degelijk als titelkandidaat worden beschouwd.

De thuisclub was niet scherp in de aanvangsfase en keek al in de 3e minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Daarna was het spelbeeld redelijk evenwichtig, al was het duidelijk dat Blerick over meer pure voetbalkwaliteit beschikte dan de Hegelsommers. Toch kon VV Hegelsom zich goed meten met de gasten en wist af en toe kansen te creëren. Tot doelpunten leidde dit echter aan beide kanten niet.

Na de rust zette Hegelsom steeds meer druk op de verdediging en de opbouw van Blerick. Hierdoor werd het ook kwetsbaarder in de counter, maar de Blerick-voorwaartsen waren telkens te zelfzuchtig of misten de benodigde scherpte om de wedstrijd op slot te gooien. Aan de andere kant had Hegelsom met wat meer geluk een gelijkmaker kunnen produceren, maar de Blerickse doelman was op zijn hoede bij verschillende pogingen van de rood-witten.

Uiteindelijk wist Blerick toch de 0-2 te scoren. Ondanks dat de sterk keepende Tom Alaerds nog een hand tegen de bal kon krijgen, viel deze toch net naast de paal binnen en dit betekende dat de wedstrijd wel beslist was. Hegelsom had nog wel wat kansen op de aansluitingstreffer maar hiertoe kwam het niet meer.

Pas over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, en wel uit tegen ONDO uit Asten-Heusden. Deze ploeg heeft één puntje meer dan Hegelsom, dus dit belooft een spannend duel te worden.