Op sportpark Wienus is Hegelsom klaar om de nummer 2 van de ranglijst te ontvangen. Het Merefeldia van coach Danny Koevermans heeft weinig meer om voor te spelen. Ze kunnen geen eerste meer worden (S.V. Laar inmiddels overweldigend kampioen) en het gat naar de nummer 3 is onoverbrugbaar. Hegelsom daarentegen is op zoek naar revanche (1-0 verlies) voor de uitwedstrijd in Nederweert.

 

Dat blijkt helaas niet uit de manier waarop gestart wordt. Binnen 3 minuten na het eerste fluitsignaal ligt de bal al in het Hegelsomse net. Keeper Sjors Witt verkijkt zich op een zwabberbal die tot ieders verbazing zo de goal in vliegt: 0-1. Aan het weer zal het niet hebben gelegen; zomerse temperaturen vandaag op Sportpark Wienus. Of beter gezegd, in de woorden van assistent-trainer aan Hegelsomse zijde Erick Boots: “Het is foempie weer”.

Gelukkig weten de roodwitten zich aardig te herstellen. Het elftal van trainer Ron Spruit lijkt af en toe zelfs de overhand te nemen. Ze creëren een aantal kansen en dat leidt in de 24e minuut tot de gelijkmaker: Een lage voorzet van Joey Joosten op links wordt door Denny Bongers op waarde geschat, hij zet middels een overstapje Guido Kauffeld vrij voor de goal. Guido aarzelt niet en noteert zijn 9e goal van het seizoen. Het resterende deel van de eerste helft blijft voor de Hegelsomse partij. Er kan helaas niet doorgedrukt worden. Noemenswaardig is nog wel een redding van keeper Witt (1-op-1 situatie) die daarmee een achterstand net voor rust voorkomt.

Na de rust veert het spel enigszins op en neer. Toch is het wederom Merefeldia die het voortouw neemt. Middels een ‘goal-uit-het-boekje’ nemen ze de leiding. Na een doorgebroken speler op links weten ze de bal laag voor te zetten op de rand van de 16-meter. Een schuiver met binnenkant-voet voldoet om het net te laten bollen: 1-2. Erg lang hebben de mannen uit Nederweert niet van deze voorsprong kunnen genieten. Binnen 1 minuut heeft Hegelsom de gelijkmaker te pakken. Het is wederom Kauffeld die een punt veiligstelt.

 

Uiteindelijk blijft het bij 2-2. Een vermakelijke pot voor de toeschouwer die – naast een vroegzomers zonnetje – kon genieten van een flink aantal kansen aan beide zijden. Voor Hegelsom betekent het punt helaas dat een andere club uit Weert (MMC) ze op de ranglijst passeert. Met nog twee wedstrijden te gaan kan er nog een leuk toetje in zitten voor de elf uit Hegelsom. Dan zal er volgende week sowieso van Ospel gewonnen moeten worden!