Wie grijpt de macht in de vierde klasse G? Het is een vraag die komende zondag wordt beantwoord als de huidige koploper SV United en runner-up Hegelsom tegenover elkaar staan in Wanssum.

Wie in het bezit zou zijn van een glazen bol, had deze zomer een aardig zakcentje kunnen verdienen. Wie had immers verwacht dat promovendus SV United zich na twaalf duels de trotse koploper in de vierde klasse G mag noemen? De fusieclub, dit jaar voor het eerst in het bestaan uitkomend in de vierde klasse, leidt met 28 punten uit 12 duels de dans en wordt op 2 punten gevolgd door Hegelsom. En laat die twee ploegen komende zondag nou net tegenover elkaar staan in Meerlo.

Naast het duel tussen de twee ploegen, zullen ook twee sterkhouders aanstaande zondag letterlijk en figuurlijk tegenover elkaar staan. Centrale verdediger en aanvoerder Will Spreeuwenberg, afgelopen seizoen overgekomen van eersteklasser Wittenhorst heeft de taak de veelscorende spits Indy Phillips in bedwang te houden. De aanvaller, die met zijn ploeg in de winter zelfs een mini-trainingskamp belegde in Valencia, ziet uit naar het duel. „We hebben beide veel kwaliteit, dus het wordt een leuk potje. Ik ken Hegelsom verder niet zo goed, dus ik weet niet precies wat ik moet verwachten.”

Phillips maakte er vorig seizoen 25 en gaat ook een niveau hoger vrolijk verder met scoren. Hij liet al twaalf keer het netje bollen. Hij hoopt het aantal van afgelopen seizoen te evenaren. „Als dat lukt en ik een prijs krijg omdat in het topscorersklassement van de ploegen uit de gemeente Venray eindig, heeft een medewerker van Summa beloofd die prijs te verdubbelen. Laten we daar dan maar voor gaan.”

Eens kijken in het kamp-Hegelsom dan. De ploeg van scheidend trainer Math Joosten, die na dit seizoen wordt opgevolgd door de huidige Oostrum-trainer Ron Spruit, trainde de afgelopen weken op het kunstgrasveld in Horst. Als het aan Spreeuwenberg ligt, staat de teller van Phillips na zondag uiteraard nog immer op twaalf goals. „Ik ken hem inderdaad van naam, hij weet regelmatig het net te vinden”, vertelt de verdediger over de United-spits. „Verder ken ik het team eerlijk gezegd niet. Dat komt natuurlijk ook omdat we nog niet eerder tegen ze hebben gespeeld (beide ploegen treffen elkaar op 29 maart in Hegelsom, red.). Gezien de ranglijst is het zeker een topper. Het seizoen is echter nog lang, dus één duel zal niet de doorslag geven.”

Nee, de oorlog wordt aanstaande zondag inderdaad nog niet gewonnen met een eventuele driepunter. Een belangrijke slag kan er echter door beide ploegen wél geslagen worden.

Door .