Op een mooie herfstmiddag kwamen de blauwzwarten van SVEB op bezoek bij Hegelsom. De thuisploeg had de laatste weken bepaald niet zijn beste spel laten zien en stond op de ranglijst inmiddels derde, op zes punten achterstand van de koploper. De wedstrijd tegen middenmoter SVEB leek een mooie gelegenheid om de stijgende lijn weer in te gaan zetten.

Na een beginfase die zich voltrok zonder kansen, brak de wedstrijd na twintig minuten open en vielen in rap tempo aan beide zijden enkele mogelijkheden te noteren. Hegelsom trok het spel duidelijk meer naar zich toe en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Het was Thom Derks die in de 38e minuut zijn eerste competitiedoelpunt liet aantekenen: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon de thuisploeg wederom sterk en opnieuw was het Thom Derks die wist te scoren. Vanaf rechts naar binnen snijdend, wist hij de bal met zijn linkervoet over de keeper heen te krullen. Hierna werd Thom, die nog steeds op de terugweg is na blessureleed, vervangen door Jordi Geurts. Deze liet zich meteen gelden met een assist op Marc van Rens, die slim de 3-0 binnentikte na 62 minuten.

SVEB wist na 70 minuten spelen wat terug te doen, en met een stand van 3-1 leek het nog spannend te kunnen worden. Vijf minuten later echter, was het Jordi Geurts die een indraaiende voorzet van Joey Joosten listig binnenkopte. Daarna was het Luc van Osch-tijd: de snelle aanvaller wist twee keer vanuit een eigen actie vrij voor de keeper te verschijnen en rondde beide keren beheerst af. Het slotakkoord was wederom voor Jordi Geurts, die de eindstand koelbloedig op 7-1 bepaalde. Volgende week staat er een zware uitwedstrijd tegen DEV Arcen op het programma voor de roodwitten.