Venraynaar Ron Spruit, die sinds de zomer van 2020 als hoofdtrainer aan VV Hegelsom verbonden is, zal na afloop van het huidige seizoen de club gaan verlaten en overstappen naar tweedeklasser SSS’18 uit Overloon.

We mogen zeker spreken van een succesvolle samenwerking tussen beide partijen in de laatste tweeënhalf jaar. Bij Spruit’s aantreden was Hegelsom een favoriet voor de titel in de 4e klasse. Helaas werd de competitie 2020/2021 al snel stilgelegd wegens COVID-19. Op dat moment stond Hegelsom ongeslagen bovenaan. Een herkansing volgde in 2021/2022 en werd met beide handen aangegrepen: voor het eerst in de historie promoveerde Hegelsom naar de 3e klasse. Trainers en spelers zullen in het aankomende half jaar nog hard moeten werken om zich te handhaven op dat niveau, maar het vertrouwen hierin is bij alle betrokkenen groot. Als de goede samenwerking van de laatste jaren wordt voortgezet, dan moet dit zeker kunnen lukken.

Na de zomer zal Ron Spruit zijn loopbaan dus vervolgen in Overloon, en VV Hegelsom wenst hem hierbij veel succes. De club zal nu zo snel mogelijk op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.