De rood-witte brigade van trainer Ron Spruit leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan maar keerde uiteindelijk opgelucht huiswaarts met de drie punten in de pocket.

Nadat de 1e wedstrijd gemakkelijk gewonnen werd tegen buurdorp America stond deze zondag de uitwedstrijd tegen Reuver op het programma. Al in de 2e minuut kwam Hegelsom op voorsprong: Marc van Rens werd gevloerd in de zestien en Wil Spreeuwenberg schoot net als vorige week onberispelijk raak. Hegelsom nam het heft in handen en zette Reuver onder druk. Dit resulteerde in de 10e minuut in de volgende kans. Bart Spreeuwenberg brak op rechts door maar zijn schot werd door de keeper van Reuver tot corner verwerkt.

Reuver kwam er niet aan te pas en na een twintigtal minuten leek Hegelsom op 0-2 te komen. Jordi Geurts zette vanaf rechts voor maar Thom Derks zag zijn inzet op de kruising uiteen spatten.

Reuver hield maar moeilijk stand, Hegelsom kreeg voor rust wel een achttal corners mee. Uit een van deze corners knikte Djen Verkoelen de bal goed in maar een speler van Reuver bracht net voor de doellijn redding. In tweede instantie kopte Thom Derks de bal maar net over. Het leek een kwestie van tijd dat Hegelsom op een 0-2 voorsprong zou komen maar niets was minder waar. Uit het niets scoorde Reuver in de 29e minuut de gelijkmaker: Uit een voorzet vanaf links werd keeper Sjors Witt verrast bij de eerste paal.

Na rust begon Hegelsom wederom sterk wat al snel in een aantal kansen resulteerde. Marc van Rens brak door op rechts maar zijn voorzet bereikte Thom Derks net niet. In de 53e minuut was het alsnog raak. Djen Verkoelen bereikte Jordy Geurts en op zijn schot in de verre hoek was de keeper van Reuver kansloos. Het spel van Hegelsom werd daarna een stuk slordiger en het moest waakzaam blijven op de sporadische uitvallen van Reuver die veelal de lange bal hanteerden. In de 83e minuut kwam Reuver toch weer op gelijke hoogte, uit een toegekende vrije trap werd keeper Sjors Witt verrast, ditmaal in de lange hoek.

Lang hoefde Hegelsom niet te treuren. Nog geen minuut later schoot de ingevallen Joey Joosten de rood-witten weer op voorsprong. Ook hij scoorde uit een vrije trap knap, zijn schot ging via de binnenkant van de paal binnen.

In de slotminuten werd het nog hachelijk voor het doel van Sjors Witt, tot vijf keer toe mocht Reuver een corner nemen maar uiteindelijk floot scheidsrechter de Bruijn voor het eindsignaal en was de opluchting bij Hegelsom groot. Volgende week komt medekoploper Panningen op bezoek en is het te hopen dat het vizier van de voorwaartsen meer op scherp staat.