Het eerste elftal heeft op bezoek bij Koningslust (en haar vele muggen) gedaan wat het moest doen en rekende eenvoudig met 1-6 af met de hekkensluiter.

Gelukkig had Vak 9 door de recente crowdfunding weer flink kunnen inslaan, want door de vele doelpunten gingen zij snel door de voorraad heen, en als het vizier met name op het eind van de wedstrijd wat scherper had gestaan, hadden de kosten voor Vak 9 nog hoger uit kunnen vallen.

Het duel begon nog enigszins gezapig waarbij Koningslust iets feller leek, maar Hegelsom eigenlijk direct liet zien stukken sterker te zijn aan de bal, naarmate de wedstrijd vorderde werden ook de duels steeds meer door de rood-witten gewonnen en was het wachten op de openingstreffer. Deze kwam uiteindelijk van de voet van Marc van Rens. Enkele minuten voordat hij na een lage voorzet de 0-1 binnen tikte was hij er al dichtbij, maar hierbij kon de doelman nog redding brengen. Na de terechte 0-1 ging het snel. Eerst is het opnieuw Marc die weer een lage voorzet van Denny Bongers binnenwerkt en daarna zorgen Denny (mooie slalom en schuiver in de lange hoek) en Guido (met gevaar voor eigen leven een kopgoal bij de paal) ervoor dat dat Hegelsom met een comfortabele 0-4 ruststand de kleedkamer opzocht. De stand had nog hoger uit kunnen vallen, met name een aanval die via een mooie combinatie tussen Denny en Guido tot stand kwam had meer verdiend, maar kon helaas net niet afgerond worden.

Na rust zette Hegelsom nog kort aan en liep het snel uit naar 0-5. Eerst is het de doelman die een afstandsschot van Jordi Janssen los laat waarna Guido eenvoudig de bal binnen kan lopen. Daarna kan de doelman van Koningslust direct vissen bij een laag schot in de hoek van wederom Jordi Janssen. Na deze goede fase zakt het spel van Hegelsom wat weg en is het zelfs Koningslust dat de eretreffer op het bord kan zetten. Lange tijd gebeurt er vrij weinig maar in de slotfase zet Hegelsom toch nog één keer aan. Dit levert direct enkele kansen op voor invaller Tim Heijligers en ook Denny krijgt nog een paar grote kansen. De bal wil er echter niet meer in voor Hegelsom waardoor het bij 1-6 blijft.

Met nog 4 wedstrijden te gaan blijft het verschil (doordat ook Neerkandia wist te winnen van Panningen) 6 punten. Dit betekent dat Hegelsom nog 7 punten is verwijderd van de titel en promotie naar de derde klasse. De eerste drie punten kunnen aanstaande zondag om half 3 op het eigen sportpark Wienus al behaald worden. Dan komt subtopper BEVO uit Beringe namelijk op bezoek. Komt dat zien! De mannen van Ron Spruit kunnen alle steun gebruiken op weg naar de titel!