Een prachtig najaarszonnetje scheen over het sportpark in Stramproy deze middag, een entourage voor een mooie wedstrijd tussen het plaatselijke Brevendia en Hegelsom. Beide teams verkeren in de onderste regionen van de derde klasse C.

In de eerste twintig minuten had Hegelsom een licht veldoverwicht maar was veelal slordig aan de bal.

Brevendia had veel overtredingen nodig om de rood witten te stoppen. Net voor het half uur was Bram Cox dicht bij de 0-1. Uit een van de vele toegekende vrije trappen vond Joey Joosten het hoofd van Bram Cox. Zijn kopbal werd knap door keeper Verheijden uit de benedenhoek getikt.

Net voor rust nam Brevendia het initiatief met een schot net over en een scrimmage voor het doel als resultaat.

Na rust een ander beeld. Brevendia was agressiever in de duels en nam wederom het initiatief. In de 52 minuut bracht Joris Heuvelmans de 1-0 op het scorebord. Hem werd niets in de weg gelegd en hij kon zo het strafschopgebied binnenlopen. Hij tikte de bal over de uitgelopen keeper Witt die kansloos was op deze inzet. Nog geen minuut later moest Sjors Witt zich vol strekken op een schot van aanvoerder in den Kleef en voorkwam zo de 2-0. Hegelsom deed ook wat terug. Marc van Rens werd vrijgespeeld rand 16 maar kreeg de bal net niet onder controle en keeper Verheijden pikte hem de bal van de schoen.

In de 61 minuut viel de gelijkmaker. Uit een corner scoorde aanvoerder Will Spreeuwenberg de

1-1, zijn eerste inzet met het hoofd werd nog gekeerd maar in de rebound was het raak. Op zijn snoeihard schot was de keeper van Brevendia kansloos.

Brevendia bleef toch de bovenliggende ploeg en kwam in de 74 minuut wederom op voorsprong. Aanvoerder van den Kleef profiteerde van een misverstand tussen doelman Witt en verdediger Cox en scoorde van dichtbij de 2-1. Hegelsom nam wat meer risico om de gelijkmaker te forceren maar kon het tij niet meer keren.

Door deze nederlaag drukte Brevendia Hegelsom terug op de laatste plek in de derde klasse C.

Volgende week nieuwe kansen in de derby in Hegelsom tegen buur Melderslo. Ook Melderslo heeft een moeilijke start dit seizoen. Kom onze mannen aanmoedigen dat kunnen ze goed gebruiken.