Onder een warme lentezon speelden Oostrum en Hegelsom een vermakelijke wedstrijd. Hoewel er niet meer op het spel stond dan de 7e plaats in de eindstand, ontwikkelde zich gaandeweg een spannende wedstrijd met veel kansen en mooie doelpunten.

Niet lang nadat alle Hegelsomse toeschouwers doorhadden dat hun favorieten in het blauwe reservetenue aantraden, vielen al de eerste kansen te noteren. Hoewel de beste mogelijkheden voor Oostrum waren, was het Hegelsom dat na een klein half uur de voorsprong nam door een loepzuivere kopbal van Jordi Geurts. Amper een minuut later krulde Damian Linders de bal prachtig in het doel na een foutje in de Oostrumse achterhoede, en stond het zomaar 0-2. Oostrum deed wat terug uit een hoekschop die nogal eenvoudig ingetikt kon worden. Ondanks twee goede kopkansen voor Guido Kauffeld bleef het bij 1-2 tot de rust.

In de eerste minuut van de tweede helft besloot Niek Peeters de bal van ruime afstand op doel te schieten en produceerde het doelpunt van het jaar. Ongrijpbaar voor de Oostrum keeper vloog de bal precies in de verre hoek: 1-3. Hegelsom leek op rozen te zitten maar liet zich kort daarna toch weer in de luren leggen. Eerst kon bij een enerverende scrimmage nog een tegengoal voorkomen worden, maar in de 52e minuut rondde een Oostrum-speler en prachtige solo af met het passeren van Joris Hagens om daarna de bal beheerst binnen te schuiven. Slechts een minuut later negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van zijn assistent aan Hegelsom-zijde, en wist Oostrum hiervan te profiteren door de 3-3 aan te tekenen.

Vervolgens nam de strijdlust alleen maar toe, waren aan beide zijden nog de nodige kansen te noteren – waarvan misschien wel de allerbeste in de laatste minuut voor Guido Kauffeld – maar doelpunten vielen er niet meer. Hierdoor lijkt de 7e plaats naar Oostrum te gaan, en zal Hegelsom op de 8e of 9e plaats gaan eindigen in de 4e Klasse G.