Hegelsom is er zondagmiddag in het koude Arcen niet in geslaagd om de nederlaag van vorig seizoen weg te poetsen. Lang leek het erop dat de mannen van Math Joosten aan het langste eind trokken, maar in minuut 93 ging het alsnog mis.

Hegelsom had wat goed te maken tegen DEV Arcen na de 5-1(!) nederlaag van vorig seizoen. Veel viel er niet te beleven in de eerste helft. Enkele goede acties van Marc van Rens zorgden voor dreiging. Toch was het Hegelsom die als allereerste mocht juichen.

Na 20 minuten voetballen kopte Djen Verkoelen de bal door, deze werd vervolgens nog geschampt door Bram Cox waardoor de bal het doel in vloog, 0-1.

Qua spelbeeld een verdiende voorsprong, in beide teams zat gif maar het leek alsof het er niet uit wilde komen. Ruststand was ook 0-1 in het voordeel van de mannen van Hegelsom.

In de rust zal er ongetwijfeld bij beide teams gezegd zijn dat er een schepje bovenop moest om deze wedstrijd te winnen, of in het geval van Arcen minimaal één punt te pakken.

In de 46e minuut van de wedstrijd kreeg Arcen hen 1e kans van de tweede helft. De bal werd op doel geschoten en vervolgens dusdanig aangeraakt dat Sjors Witt kansloos was. 1-1, tot grote onvrede en frustratie bij Hegelsom.

Hegelsom was daarna vaker te vinden op de helft van Hegelsom en wederom goede acties van Marc van Rens zorgden voor de meeste dreiging.

Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft besloot Djen Verkoelen het maar eens van afstand te proberen, een droog schot verdween achter de doelman van Arcen wat resulteerde tot een 1-2 voorsprong, tot zéér grote vreugde bij Hegelsom, want zij wisten dat SV United achter stond, waardoor Hegelsom virtueel op de eerste plaats stond. Hegelsom kreeg nog enkele kleine kansen en ook een omhaal van Niek Peeters resulteerde niet tot de gewenste 2-doelpunten marge.

In het slot van de wedstrijd drong Arcen aan en waren zij een aantal keer dichtbij de wedstrijd, maar in minuut 93e gebeurde dan toch het onmogelijke. Een oliedomme overtreding van een verdediger van de roodwitten in de 16-meter zorgde ervoor dat Arcen in de laatste seconden van de wedstrijd nog een pingel kreeg.

Deze werd feilloos ingeschoten, 2-2. De spelers van Hegelsom waren boos en gefrustreerd, direct na de aftrap werd er ook meteen afgefloten.

Helaas deze week geen koppositie voor Hegelsom, wellicht in na de volgende wedstrijd!