Op zondag 14 mei speelde ons standaardelftal zich definitief veilig. Een hele knappe prestatie, waardoor Hegelsom zich mag opmaken voor een tweede seizoen in de 3e klasse. De zeer minieme kans om de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse te bereiken, laten we maar even buiten beschouwing.

Onze nieuwe trainer met ingang van seizoen 2023/24, Raed Bko, bezocht de laatste twee thuiswedstrijden van Hegelsom 1 en heeft erg veel zin om de slag te gaan. In onderstaand artikel stelt hij zichzelf nader voor.

Mijn naam is Raed Bko. Ik ben 08-07-1987 in Aleppo in Syrië geboren. Ik ben getrouwd en heb een dochtertje van 2,5 maanden. Ik ben nu 11 jaar in Nederland. Toen ik naar Nederland kwam, begon ik met een inburgeringscursus, en tegelijkertijd ben ik als vrijwilliger gaan helpen als tolk voor Vluchtelingenwerk en voor het COA. Later ben ik ook als vrijwilliger aan de slag gegaan bij de gemeente Venlo. Op dit moment werk ik als jobcoach bij PSW en job-hunter bij reïntegratiebedrijf Werk.com. Mijn competenties kort samengevat: leergierig, initiatiefnemer, teamspeler, resultaatgericht, doorzetter, ambitieus, creatief, sportief, sociaal, vol verantwoordelijkheid, duidelijk, eerlijk en betrouwbaar.

Op de universiteit van Aleppo heb ik het diploma behaald in de studierichting Sport. Kort nadat ik in Nederland kwam ben ik bij Via VVV gaan werken / stagelopen als jeugdbegeleider. Ik heb bij VVV-Venlo verschillende jeugdteams getraind. Ook heb ik gewerkt als jeugdtrainer in Duitsland (voetbalkampen). Daarnaast volgde ik de trainersopleiding tot en met niveau UEFA C en B. Op dit moment ben ik bezig aan het Johan Cruyff Institute met “Master in Coaching”.

Van 2007 tot 2012 heb ik in Griekenland gewoond en ik ben daar profvoetballer geweest. Hier in Nederland heb ik topklasse gespeeld bij HVV-Hollandia en EVV Echt. Daarna heb ik in Duitsland gespeeld in de Landesliga bij Union Nettetal, Viersen, en Brüggen.

Sinds oktober 2019 ben ik bij PSW-Werk werkzaam als jobcoach. Ik ben begonnen binnen Jalema, een productiebedrijf in Beesel. Hier begeleidde ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast werk ik bij PSW ook als ambulante begeleider bij mensen met een niet-Westerse achtergrond waar problemen zijn in de thuissituatie. Ook fungeer ik als tolk wanneer daar om gevraagd wordt.

Toen ik bij PSW begon was mijn wens al om vooral vluchtelingen te helpen. Dus toen ik de kans kreeg om mee te werken in de pilot Duale trajecten, heb ik die met beide handen aangegrepen!

Ik vind het zelf heel erg leuk om jongeren en volwassenen te helpen. Daar haal ik veel energie uit. Ik sta elke dag met veel zin en motivatie op om mensen op weg te helpen met het vinden van werk en bij de start van een nieuw leven in Nederland. Vanwege de cultuur, ervaring en de talen die ik spreek vind ik het eenvoudig om een goed contact op te bouwen met deze mensen en hen te begeleiden.

Ik ben een gezinsmens en een belangrijke karaktereigenschap van mij is dat ik altijd mensen wil helpen. Mijn eigen familie maar zeker ook andere mensen. Dat zit in mijn natuur en daar voel ik mij prettig bij.

Verder ben ik vorig jaar begonnen met mijn eigen voetbalschool ‘RB7 Soccer Academy & Coaching’ hier ben ik bezig met het begeleiden en trainen van jeugdspelers. Hier haal ik dan ook veel plezier uit.

Na mijn professionele carrière als voetballer en voetbaltrainer wist ik direct dat ik in de voetbalwereld actief wilde blijven. Ik wil die professionaliteit zoals ik die heb ervaren graag gebruiken om VV Hegelsom nog beter te maken.

Ik hoop op een leuke tijd als trainer bij VV Hegelsom. Ik heb er zin in!

Groetjes en ik hoop jullie snel te zien.

Raed Bko