In de mega-spannende 3e klasse C trad Hegelsom op 26 februari thuis aan tegen RKSVO (Ospel), in een wedstrijd die wederom als een “zespuntenduel” kon worden omschreven.

Het eerste kwartier was gelijk opgaand en zonder grote kansen. Na 21 minuten zette Hegelsom een goede aanval op. Een voorzet van Denny Bongers zeilde, gedragen door de wind, voorbij de tweede paal en daar stond Bram Clabbers klaar om de bal in één keer op de slof te nemen en de 1-0 aan te tekenen. Helaas was de vreugde aan Hegelsomse zijde van zeer korte duur, want praktisch vanuit de aftrap wist RKSVO de gelijkmaker te scoren: 1-1. Op slag van rust schoot Niek van der Sterren nog op de lat, waardoor de teams met een gelijke stand gingen rusten.

Na rust wist Marc van Rens een lange pass van achteruit goed te controleren en kwam in de zestien meter. Belaagd door twee verdedigers, belandde de bal in de kluts bij Guido Kauffeld die gemakkelijk de 2-1 kon binnenwerken. Hierna nam de druk van RKSVO toe, en bleek nogmaals dat de gasten enkele technisch zeer behendige spelers in de voorste linies hadden lopen. Toch was de grootste kans voor Hegelsom: na een snelle counter stuitte Denny Bongers op de keeper van RKSVO.

Hegelsom kreeg het steeds moeilijker, en in de 83e minuut kwam RKSVO dan ook op gelijke hoogte middels een goed geplaatst schot in de hoek. Dit was niet onverdiend, maar RKSVO ging er zelfs nog met de volle buit vandoor toen de bal werd binnengewerkt na een scrimmage in letterlijk de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Een jammerlijke nederlaag voor de thuisploeg, die na de 2-1 voorsprong niet in staat bleek de bal in de ploeg te houden en de voorsprong te verdedigen.