Op een zonnige zondagmiddag op Sportpark De Venhorst heeft Hegelsom weten te winnen met 1-0 van Montagnards dankzij een goal van Damian Linders.

Het eerst gevaar aan de kant van Hegelsom kwam via Jordi Geurts. Hij wist de paal te raken nadat de keeper was gezien met een lobje. Vanaf dat moment ging de wedstrijd een beetje op en neer met als hoogtepunt een afstandschot van Jordi Janssen die ruim over vloog. De verdiende voorsprong kwam in de 39ste minuut. Door een goede actie op rechts van Niek Peeters die via een rebound Joey Joosten wist te bereiken. Joey had Damian bij de 2de paal gespot en legde hem perfect neer zodat Damian hem via de onderkant van de lat binnen kon knikken. Net na rust begon Hegelsom fel en dat resulteerde bijna in de 0-2. Een te korte terugspeelbal werd door Joey onderschept maar de keeper wist zijn inzet te keren met zijn voeten. Pas na 70 minuten kon Montagnards haar eerste kans achter de naam zetten. Met een steekpas werd de spits gelanceerd maar door een oplettende en uitkomende Joris zorgde het niet voor veel gevaar.

De laatste 10 minuten was het nog even billenknijpen voor de staf en supporters uit Hegelsom want er kwamen nog 2 megakansen aan voor Montagnards. De vrije trap in de 90ste minuut kon nog net door Joris uit de onderhoek getikt worden en in de 95ste minuut was het wederom Joris met een katachtige redding die de bal uit de rechterbovenhoek wist te boksen. Na 6 minuten blessuretijd vond de scheids het genoeg en floot voor het laatste fluitsignaal.

Volgende week treffen de rood-witte matadoren wederom Montagnards maar ditmaal op sportpark Wienus.