Blitterswijck. De mannen van Math Joosten mochten zich deze natte en winderige zondag in Blitterswijck melden voor de uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. Op papier is het klassenverschil groot (4e plaats versus 1-na-laatste), het is echter zaak om dit vandaag binnen de lijnen te bewijzen.

De eerste paar minuten spelen de rood-witten redelijk. Er wordt een aantal keer een aardige aanval opgezet, echter worden deze kansen door Jordi Janssen (2e minuut) en Joey Joosten (8e minuut) niet tot een doelpunt gepromoveerd. In de 10e minuut is het wel raak, al betreft dit wel de andere kant van het veld. Na een corner van BVV’27 wordt de bal in eerste instantie goed weggewerkt. De bal komt daarna wederom bij een geel-zwarte terecht, die succesvol kan afwerken.  Aantijgingen van buitenspel door de grensrechter worden door de scheids weggewuifd: 1-0.

Je zou zeggen dat dit doelpunt de Hegelsommers wakker schudt, maar niets is minder waar. Het spel van Hegelsom blijft slordig en slap en BVV’27 houdt het beste van het spel. Slordigheden die zich ook vertalen naar frustraties binnen de lijnen. De scheidsrechter is hier niet van gediend en reageert met een gele kaart naar Bas Stappers (voor praten). In de tussentijd heeft BVV’27 een aantal kansen gehad om de voorsprong te verdubbelen, maar laat dit na.
In de 34e minuut botsen, na een vrije trap van Hegelsom, de 2 spelers van BVV’27 en één van Hegelsom op elkaar. In de blessurebehandeling die volgt ligt het spel bijna 5 minuten stil. Het enige noemenswaardige hoogtepunt dat voor het rustsignaal volgt is nog een schot van Jordy Geurts op de paal.

Na de rust verandert het spelbeeld niet. Hegelsom voetbalt slordig, is iedere keer te laat en heeft veel balverlies. Er zijn weinig spelers die er écht 100% voor gaan. Zelfs met de inbreng van alle drie de wissels (verspreid over de tweede helft) verandert Joosten hier niets aan. Het is zelfs BVV’27 die een aantal keer dichtbij de 2-0 is, maar waar Joris steeds goed antwoord op heeft. Na 47 minuten in de tweede helft vindt de scheidsrechter het genoeg en fluit af.
Als de roodwitten in de subtop mee willen blijven draaien, zullen ze volgende week toch uit een ander vaatje moeten tappen.