Op een druilerige zondagmiddag troffen Hegelsom en Meterik elkaar op Sportpark Wienus. De derby stond de afgelopen seizoen garant voor spannende wedstrijden, maar vandaag was Hegelsom duidelijk te sterk.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Hegelsom vandaag het spel moest maken, de groen-witte brigade bolde ver terug en hield het veld erg compact. Hegelsom had met name in de beginfase veel moeite om zich hier een weg doorheen te voetballen. Meterik probeerde in de counter toe te slaan, maar dit kwam ook niet echt van de grond. Na ongeveer 20 minuten had Hegelsom het geluk (of de klasse?) dat het bij de eerste de beste kans meteen toesloeg. Een hoge bal vanaf de rechterflank kon door Marc van Rens bij de tweede paal binnengelopen worden. Meterik liet zich hierna niet uit de tent lokken waardoor het spelbeeld hetzelfde bleef. Veel balbezit voor Hegelsom, maar weinig kansen.

In de tweede helft lukt het Hegelsom wel om gevaarlijker te worden. Er is veel druk op het doel van Meterik en dit heeft een aantal gevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn tot gevolg. Uit het niets krijgt dan plots Meterik een enorme kans. Een lage voorzet vanaf rechts komt voor de voeten van de spits van Meterik, maar deze krijgt de bal van dichtbij niet voorbij Sjors Witt. Vervolgens is het Hegelsom dat toch toe slaat. Na een knappe actie van Bart Spreeuwenberg lijkt Marc van Rens de 2-0 al te kunnen maken, maar hij had niet meer gerekend op Gijs van Rengs die met een heldhaftige sliding nog een doelpunt voorkomt. Uit de hierop volgende corner laat Hegelsom nogmaals zien een luchtmacht te hebben van formaat. Bart Spreeuwenberg torent boven de Meterikse defensie uit en kopt de 2-0 tegen de touwen. Hierna komt er meer ruimte voor Hegelsom en loopt de ploeg nog een paar doelpunten uit. Eerst is het invaller Ricardo van Lierop die met het hoofd de bal tegen de touwen knikt en het slotakkoord is vervolgens voor Marc van Rens die, hoe kan het ook anders, met een goede kopbal de 4-0 op de borden zet.