Hegelsom maakt geen fouten en neemt de volle buit mee naar huis. Dit ging allesbehalve makkelijk; het duurde 86 minuten voordat Hegelsom zichzelf beloonde met de eerste goal. De Broekhuizervorster weerstand blijkt dan gebroken. Eindstand: 3-0.

Onder het genot van een prima nazomer zonnetje stond de wedstrijd tegen SVEB op het programma. Na het huldigen van een aantal jubilarissen bij de gastheren vangt de wedstrijd aan en laat Hegelsom direct zien waarvoor het gekomen is. De eerste 10 minuten zetten de roodhemden flink druk en worden er een aantal goede kansen gecreƫerd. Guido Kauffeld, Thom Derks en Marc van Rens krijgen de bal echter niet achter de keeper.

Het overige deel van de eerste helft wordt het spel wat slordiger. Hegelsom laat af en toe een mooie combinatie zien maar geeft dit geen vervolg. Het stokt vaak bij de (slordige) eindpass. Er wordt te vaak gekozen voor een moeilijke oplossing. SVEB recht de rug en komt een paar keer prima door de Hegelsomse achterlinie. Echt in gevaar komt Hegelsom echter niet.

Wat na de rust volgt is een aaneenrijging van kansen voor de rood-witte voorhoede. De druk wordt opgevoerd en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de openingstreffer gemaakt wordt. Netto leveren deze kansen weinig op: De lat wordt geraakt en ballen vliegen naast of over. Bij een van de zoveelste diepte ballen waarbij Thom Derks weggestuurd wordt is de aanvoerder van SVEB genoodzaakt aan de noodrem te trekken. Hoewel de kans op een goal succesvol om zeep geholpen wordt betekent wel zijn tweede gele kaart, hij mag de kleedlokalen op gaan zoeken.

Het duurt tot de 85e minuut voordat de eerste kans omgezet in een goal. Thom Derks wordt de diepte ingestuurd en in de 16-meter onreglementair naar de grond gewerkt: Penalty. Thom gaat zelf achter de bal staan en laat dit buitenkansje niet onbenut.

Het verzet van SVEB lijkt gebroken. In de 88e en in de 91e minuut weten Thom en Guido er 2-0 en 3-0 van te maken. Vermeldenswaardig is overigens de manier waarop, Denny Bongers stoomt tweemaal sterk de linkerflank op en levert tweemaal een meer-dan-prima voorzet af.

Gezien de kansenverhouding is een 3-0 einduitslag geenszins geflatteerd. Willen de roodhemden echter kans maken in de bekerkraker in en tegen Horst aankomende donderdag zal het rendement en de passing toch wat beter moeten.