IN MEMORIAM

JOS JANSSEN

(1957 – 2023)

Op woensdag 28 juni 2023 ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van ons gewaardeerde verenigingslid en vrijwilliger Jos Janssen.

Vanaf 2000 was Jos als jeugdleider actief, vooral bij de teams van zijn voetballende zoons. In 2011 maakte hij de overstap naar het 2e seniorenelftal en was ook hier in totaal 11 seizoenen elftalleider. Jos was als leider kalm en evenwichtig, maar zeker ook gedreven als daar reden toe was; bijvoorbeeld als één van zijn mannen naar zijn mening onrecht werd aangedaan. Hij was trots op zijn team en zijn spelers en kwam altijd op voor hun belangen. Vele verschillende trainers voorzag hij van adviezen, waardoor hij er in slaagde om met allen een goed duo te vormen.

Daarnaast stak Jos geregeld de handen uit de mouwen om te helpen bij de nodige klussen die verricht moesten worden op en rond de accommodatie. Een goed voorbeeld hiervan is de prachtige en degelijke inrichting van de materialenruimte in de nieuwbouw enkele jaren geleden. Ook bij de verdere klussen die bij deze nieuwbouw kwamen kijken, droeg Jos zijn steentje meer dan bij.

Na het overlijden van Twan Kluskens in november 2022 was Jos ook één van degenen die zich opwierp om mee te gaan draaien in de nieuwe keukenploeg. Helaas heeft hij slechts enkele diensten kunnen draaien in deze nieuwe rol.

Na het droevige nieuws rond Jos’ ziekte was hem helaas nog maar een hele korte tijd gegeven; onlangs heeft hij nog een laatste bezoek aan het Philips Stadion kunnen brengen alwaar hij 30 jaar lang als seizoenkaarthouder van PSV een vaste gast was.

Wij herinneren ons Jos als een bescheiden maar zeer gedreven en gewaardeerde vrijwilliger. Tot slot wensen wij familie en vrienden heel veel sterkte in deze zware tijd.