De competitie is 8 speelrondes onderweg (excl. gestaakte wedstrijd DEV Arcen-thuis) en Hegelsom heeft nog steeds de ongeslagen status. De balans? Een viertal teams lijken in de 4e klasse E te gaan uitmaken wie er met de winst vandoor gaat. Met een doelsaldo van +22 staan de roodhemden echter fier bovenaan. Daar konden de bezoekers uit Koningslust vandaag niets aan veranderen: De mannen van trainer Ron Spruit wonnen zonder al te veel inspanning met 6-1.

Hegelsom start bij het eerste fluitsignaal prima aan de wedstrijd. Het is na een paar minuten ook meteen duidelijk wat het spelbeeld gaat zijn: De roodhemden veel in de aanval en voornamelijk actief op de helft van Koningslust. De gasten daarentegen lijken niet in staat om er echt een wedstrijd van te maken. In de 13e minuut kopt Will Spreeuwenberg een strak genomen corner van Joey Joosten tegen het net: 1-0. De ban lijkt daarmee gebroken. Wat volgt is een 2-0 en een 3-0 van Denny Bongers, een 4-0 van Marc van Rens en een 5-0 van (wederom) Denny. De eerste helft komt daarmee op z’n eind. Als de elf van Ron in staat zijn om dit tempo door te zetten lijken de dubbele cijfers in beeld te komen (het goede voorbeeld is eerder op de dag door het derde elftal gegeven, 11-1 tegen America).

De tweede helft is echter alles behalve aantrekkelijk. Hegelsom weet niet meer te overtuigen en mist scherpte. Dit leidt tot enkele kansen van Koningslust, waarbij 1 kans zelfs wordt gepromoveerd tot goal (miscommunicatie doelman Sjors Witt en Djen Verkoelen). Het is inmiddels donker aan het worden, het gaat regenen en het is koud. De toeschouwers (voor zover die er waren) worden de tweede helft echter niet warm van hetgeen dat binnen de lijnen gebeurd.

Het resultaat is een zakelijke overwinning waarbij Koningslust nooit echt gevaarlijk is geworden. Hoogtepunten zijn de 5-0 voor rust en de alweer 7e competitiegoal van Denny Bongers. Mocht dinsdag door de KNVB besloten worden dat de competitie doorgang vindt volgt volgende week de belangrijke wedstrijd in en tegen Neerkant, wat gezien kan worden als een 6-punten wedstrijd.