Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden en Hegelsom niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde kwam de overwinning geen moment in gevaar.

Het was dat keeper Tissen van SVEB in een blakende vorm stak deze middag maar ook de voorwaartsen van Hegelsom hadden het vizier niet op scherp staan.

Van begin af aan was het eenrichtingsverkeer op het doel van SVEB dat af en toe met kunst en vliegwerk overeind bleef.

De eerste kans was voor Denny Bongers, hij stormde vanaf rechts naar binnen maar zijn schot was uiteindelijk te zwak. Even later kwam Marc van Rens vanaf de andere kant opzetten zijn schot was beter maar wederom bracht keeper Tissen redding. In de 24e minuut was Bram Clabbers dichtbij een doelpunt maar hij schoot van dichtbij op keeper Tissen die zijn doel goed verkleinde.

Nog geen minuut later zag Marc van Rens zijn inzet maar net uit de benedenhoek getikt worden. Het was wachten op de openingstreffer die uiteindelijk ook in de 31e minuut tot stand kwam. Marc van Rens zette goed door en gaf de bal voor op Guido Kauffeld die van dichtbij raak schoot. Bram Clabbers kreeg voor rust ook nog een beste kans en had de 2-0 voor het inschieten maar raakte de bal volkomen verkeerd. Aan de andere kant had Sjors Witt een rustige middag. De enige inzet van SVEB werd gekeerd door Jordi Janssen die zich in de baan van het schot wierp.

Na rust werd het spel van Hegelsom slordiger en bleven de kansen uit.

De beste kansen waren wederom voor Bram Clabbers , zijn eerste schot werd nog van richting veranderd door een speler van SVEB. Een dik kwartier na rust leek hij wel raak te gaan schieten maar een sublieme redding van keeper Tissen voorkwam een grotere voorsprong voor Hegelsom.

Een kwartier voor tijd werd Wouter van Lin met rood van het veld gestuurd na een grove charge op Denny Bongers die hierdoor geblesseerd uitviel.

Uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar en door het verlies van Kessel vergrootte Hegelsom zijn voorsprong op de concurrentie tot 6 punten.

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Grashoek op het programma.