Op een compleet verregende zondagmiddag 6 oktober wist Hegelsom een ruime zege te boeken op EWC’46. De gasten uit Well zijn de laatste jaren een subtopper in de 4e klasse maar ondergaan momenteel een kleine verjongingskuur. Hegelsom trad aan in een sterke opstelling, al moest Rik Huijs tijdens de warming up afhaken waardoor de opstelling te elfder ure aangepast moest worden.

De overvloedige regenval noopte de scheidsrechter tot een extra veldinspectie maar om 14:30 werd toch voor de aftrap gefloten. Enkele minuten later lag de bal al in het net van het EWC-doel, nadat de doelman door Jordi Geurts voorbijgesneld werd en deze beheerst afrondde.  Hierna volgden enkele kansen voor Hegelsom zich in snel tempo op, maar telkens stond het vizier niet op scherp of werd de spreekwoordelijke trekker niet tijdig overgehaald. Na een minuut of twintig viel toch de 2-0 toen een bal werd teruggelegd op Jordi Janssen, en de Hegelsom-middenvelder met een fraai krullend schot het doel trof.

De resterende minuten tot aan de rust viel het spelniveau enigszins terug en liet ook EWC enkele kansen noteren. Tijdens de pauze was het devies voor de roodwitten duidelijk: snel 3-0 maken en zodoende de wedstrijd beslissen. En dit gebeurde dan ook. Marc van Rens omspeelde de doelman, maar werd daarbij ten val gebracht: strafschop. Djen Verkoelen benutte dit buitenkansje koelbloedig.

Hiermee was het duel eigenlijk wel beslist, al bleven beide teams met grote inzet voetballen. De omstandigheden werden steeds zwaarder, aangezien de hemelsluizen onafgebroken geopend bleven. De nodige glijpartijen en doorschietende ballen leidden af en toe tot chaotische taferelen, maar gelukkig zonder dat dit onverantwoorde risico’s op blessures leidde.

Uiteindelijk schoot Marc van Rens de 4-0 binnen om alle twijfels weg te nemen, was er nog tijd voor een drievoudige wissel, en werd een doelpunt van EWC nog afgekeurd wegens hands. Een klein smetje op de wedstrijd waren de late gele kaarten voor Bart Spreeuwenberg en Bram Cox, waarbij zeker de laatste wat ongelukkig was.

Desalniettemin, een regelmatige overwinning die vertrouwen geeft richting de derby’s met America en Meterik.