Na de geweldige bekerwinst tegen wittenhorst en twee dagen flessenkermis in Hegelsom stonden de mannen van Ron Spruit zondag om half drie weer fit aan de aftrap. Op deze zondagmiddag stond de wedstrijd tegen TSC’04 op het programma. Na een openingsfase met wat kansjes over en weer werd Hegelsom als eerste echt gevaarlijk door een kopbal van Guido Kauffeld. Helaas trof deze poging geen doel. Hierna volgden vanuit beide kanten een aantal pogingen van afstand die voor weinig gevaar zorgden.

Na 35 minuten kwam Hegelsom door in het strafschopgebied. Hier werd door de doelman van TSC’04 een overtreding gemaakt: strafschop Hegelsom. Thom Derks, die tegen SVEB al scoorde uit een strafschop, gaat achter de bal staan. De strafschop wordt tegengehouden door de doelman. Deze kwam alleen te vroeg van zijn lijn waardoor Thom een herkansing van scheidsrechter van Oerle kreeg. Deze werd wel binnengeschoten. Vlak voor rust weet Hegelsom nog 2x erg gevaarlijk te worden voor het doel van de bezoekers. Denny Bongers raakt de paal en de keeper brengt redding op een poging van Thom Derks. Met een 1-0 voorsprong mochten de rood witten naar de thee.

Al snel in de tweede helft wordt Guido Kauffeld op zijn hoofd geraakt door een tegenstander. Deze krijgt terecht een gele kaart van de scheidsrechter. De echte grote kansen laten ook in de tweede helft nog op zich wachten. Halverwege de tweede helft krijgt Hegelsom een corner en hieruit scoort Djen Verkoelen de 2-0. Dit zorgde voor de nodige frustratie bij de bezoekers. Een speler van de bezoekers zet namelijk een sliding in waar hij zijn tweede gele kaart voor ontvangt. TSC moet de laatste 20 minuten met tien man volmaken.

Hegelsom blijft haar eigen spel spelen en creëert nog een aantal mogelijkheden. Dan komt Thom Derks na 85 minuten spelen de 16 in waarna ook hij door de doelman naar de grond gewerkt wordt. Opnieuw krijgt Hegelsom een strafschop. En opnieuw gaat Thom Derks achter de bal staan. Met deze strafschop zorgt Thom voor een 3-0 voorsprong voor Hegelsom. Dit is ook de eindstand. Gezien het spelbeeld is dit een terechte uitslag. Hegelsom had namelijk de betere kansen.

Na 4 wedstrijden voetballen staat Hegelsom bovenaan in de 4e klasse E. Met nog altijd slechts een tegendoelpunt. Volgende week gaat Hegelsom op bezoek bij GFC’33 in Grubbenvorst.