Nadat de wedstrijd op 26 maart niet door kon gaan was het tweede paasdag tijd voor de laatste derby van het seizoen voor Hegelsom. Een grote groep supporters heeft na de paasbrunch de weg naar sportpark de Merel weten te vinden voor dit spannende duel om de vierde plek.

Zoals het gehele seizoen speelt de ploeg van Ron Spruit met een gesloten verdediging. Enkel kampioen Laar, Merefeldia en Blerick hebben dit seizoen minder tegentreffers weten te incasseren. Vandaag zorgde dit er ook voor dat er door beide ploegen weinig kansen gecreëerd konden worden. Na zo’n half uur spelen was het Bart Spreeuwenberg die met een kopbal gevaarlijk werd. Met de brilstand op het bord gingen de ploegen de rust in.

Vrij snel na de rust was wél snel raak. Joey Joosten schoot een vrij trap binnen. 0-1 voor de gasten in het blauw. Na deze treffer was het Melderslo dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Echter stuitte ze telkens op de Hegelsomse verdediging.

De meest spectaculaire poging was ook van Melderslo. Vanaf eigen helft probeerde de thuisploeg Sjors Witt te verrassen. Maar daar is toch meer voor nodig. Het aandringen van Melderslo kon ze echter geen treffer opleveren. Hierdoor kon Hegelsom de 3 punten mee naar huis nemen.

In de derby’s met Sevenum en Melderslo heeft Hegelsom in totaal 10 heel belangrijke punten weten te pakken. Aankomende zondag gaat Hegelsom op bezoek bij kampioen Laar.