Een week na de 0-1 overwinning in Nieuw-Bergen was het alweer tijd voor de thuiswedstrijd tegen Montagnards. Waar het vorige week qua doelpunten niet echt overhield, trakteerden beide teams de toeschouwers deze week wel op veel doelpunten, na 90 minuten stond er namelijk 4-2 op het scorebord.

Deze doelpunten vielen met name in de eerste helft, en dan met name in het laatste kwartier van de eerste helft. In de openingsfase had Hegelsom weliswaar meer de bal, maar wist het niet echt tot kansen te komen. Na een kwartier krijgt Jordi Geurts weliswaar een goede kans, maar hij weet de bal niet voorbij de doelman te krijgen. Na ongeveer een half uur spelen is het wel raak voor Hegelsom. Na een slechte terugspeelbal, die door de keeper van Montagnards niet goed verwerkt kan worden beland de bal uiteindelijk voor de voeten van Damian Linders. Damian blijft kalm en schiet de bal keurig in de hoek, 1-0 voor Hegelsom.

Direct na de 1-0 krijgt Montagnards nog wel direct een goede kopkans, maar deze wordt gemist. Nog geen twee minuten later mag de doelman van Montagnards echter opnieuw de bal uit het netje vissen. Hegelsom ruikt bloed na de verkeerde terugspeelbal die tot de 1-0 leidde en als een verdediger de bal deze keer te zacht terug kopt op zijn doelman is het Juul Janssen die er als de kippen bij is om dit buitenkansje te verzilveren.

Dat de wedstrijd nog niet gelopen is blijkt wel als Joris Hagens reddend moet op treden als een aanvaller van Montagnards vrij mag doorlopen richting zijn doel. Opnieuw slechts enkele momenten na een grote kans voor Montagnards slaat Hegelsom echter opnieuw toe. Rik Huijs kopt een lange bal knap door op Rik Linders, Linders behoudt het overzicht en legt de bal panklaar op het hoofd van de doorgelopen Huijs. Huijs kan vrij inkoppen en laat de doelman kansloos. 3-0.

Vlak voor rust lijkt de wedstrijd toch weer spannend te worden als balverlies van Hegelsom op het middenveld middels een snelle counter dodelijk wordt afgestraft door Montagnards. Echter is het Hegelsom dat in de blessuretijd van de eerste helft toch het laatste lacht. Rik Huijs mist in eerste instantie nog een enorme kans, maar door geklungel tussen keeper en verdediger van Montagnards kan hij al liggend toch nog zijn voet tegen de bal zetten en zo Hegelsom met 4-1 de rust in te sturen.

In de tweede helft verwennen beide teams het publiek niet meer, Montagnards heeft het verdedigend beter voor elkaar en maakt geen grote fouten meer. Hegelsom dringt ook niet meer echt aan en de wedstrijd lijkt in 4-1 te gaan eindigen als Montagnards 10 minuten voor tijd uit een corner toch nog de 4-2 aantekent. Van een echt slotoffensief vanuit Nieuw-Bergen is echter geen sprake daarna, waardoor Hegelsom vrij eenvoudig de 3 punten binnenboord houdt.

Door de overwinning mag Hegelsom blijven dromen van een eventuele plek in de nacompetitie. De komende week met eerst donderdagavond de wedstrijd uit tegen DEV Arcen en daarna op zondag de thuiswedstrijd tegen buurman Meterik zal wat dat betreft misschien meer duidelijkheid gaan geven