De generale repetitie (vorige week 0-1 achterstand tegen DEV Arcen voordat er gestaakt werd) had beter gekund, maar vandaag stond dan toch echt het 3e bekerronde-duel van Hegelsom op het programma. In wederom de eerste wedstrijd zonder publiek kwamen de roodhemden nooit écht in de problemen en zette IVO knap aan de kant: 4-1.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kolenberg hadden diegene die wél op het sportpark aanwezig waren amper tijd om twee keer met de ogen te knipperen voordat de bal er al in lag. Binnen 30 seconden na de aftrap wist Guido Kauffeld een voorzet van Marc van Rens op waarde te schatten: 1-0 voor de thuisploeg. Na deze droomstart houdt Hegelsom het veldoverwicht en het spel speelt zich met name af op de helft van de gasten uit Velden.

Af en toe kloppen de IVO-naren wel op de deur van de Hegelsomse doelman Sjors Witt. Onder regie van Veldenaar Willem Heijnen eindigen een tweetal sterke aanvallen in de handen van keeper Witt of naast de goal. In de 33e minuut wordt IVO een vrije trap toegekend op 30 meter van de goal. De listige vrije trap van Martijn van de Ven wordt door niets en niemand aangeraakt en verdwijnt langs doelman Witt. Of het nu een voorzet of een gerichte doelpoging was, het staat 1-1.

Hegelsom herpakt zich en blijft druk zetten op de rood-zwarte achterste linie. IVO is gedwongen om af en toe aan de handrem te trekken wat resulteert in twee gele kaarten (Julien Betzel en doelpuntenmaker van de Ven). Net voor rust wordt dit druk zetten beloond: De Veldense keeper Heijligers komt ver z’n doel uit bij een poging de bal weg te werken maar schiet deze bij Guido Kauffeld in de voeten. Met een lepe boogbal binnenkant voet weet Kauffeld de terug rennende keeper te verschalken: 2-1.

IVO probeert na de rust wat meer druk te zetten. Behalve een aantal corners resulteert dit niet echt in grote kansen. Hegelsom daarentegen probeert het goede werk uit de eerste helft door te zetten en rustig op te bouwen, echt actief lijken ze echter niet op zoek naar de derde goal. In de 65e minuut speelt Thom Derks zich knap vrij en schiet met links op het Veldense doel. Hoewel recht op de keeper heeft doelman Heijligers moeite met het verwerken van de bal. Zoals altijd is Denny Bongers scherp en maakt er 3-1 van. In de 83e minuut vinden beide collega’s van Inther Group elkaar weer, al is Bongers dan de aangever en Derks de afmaker: 4-1. De wedstrijd ligt daarmee definitief in het slot en de Vak-9 supporters die van buiten het sportpark de wedstrijd bekeken konden hun laatste fakkels afsteken.

De volgende tegenstander in de beker is een uitwedstrijd tegen Erp. In de competitie mag het Rood-Witte Ensemble van trainer Ron Spruit zich melden in Panningen tegen de plaatselijke FC. Ditmaal wel zonder spits en team-topscorer Thom Derks, die vandaag zijn afscheidswedstrijd voetbalde en aankomende week naar Curaçao emigreert.