Voor de 5de wedstrijd van het seizoen ging Hegelsom op bezoek bij GFC ’33 in Grubbenvorst.

Hegelsom begon de wedstrijd sterk en kreeg binnen 10 minuten al 2 opgelegde kansen. Eerst was het in de 6de minuut Denny Bongers die de keeper knap uitspeelde maar daarna het zijnet wist te vinden en 4 minuten later was het Thom Derks die helaas de steekpass van Bart Spreeuwenberg niet kon verzilveren. Achterin stond het goed en GFC ’33 kon niet echt gevaar stichten. Na nog wat kleine kansen voor Hegelsom gingen we rusten met een 0-0 stand.

Het spelbeeld in de 2de helft was niet veel anders dan de eerste helft. Hegelsom had vooral de bal maar leek moeilijk te kunnen scoren. Thom Derks kon via een kopbal de 0-1 op het scorebord zetten maar de keeper van GFC ’33 dacht daar anders over. Niet veel later was het weer Thom Derks die met een hard schot de keeper op de proef stelde. 3 maal scheepsrecht zou je zeggen maar ook de 3de kans binnen 15 minuten was het wederom Thom Derks die in een 1-op-1 situatie de keeper niet kon passeren. 10 minuten voor tijd kwam dan eindelijk de 0-1 op het scorebord. Een harde voorzet over links van Thom Derks kon makkelijk binnen gelopen worden door Bart Spreeuwenberg.

Een zeer zakelijk overwinning van de mannen van Ron Spruit. Achterin werd niets tot nauwelijks wat weggeven en met 3 punten keerden de rood witte weer richting Hegelsom.

Volgende week treden de rood-witte matadoren thuis aan tegen de hekkensluiter Grashoek.

Aanvang: 14:30 uur.