Afgelopen donderdag stond de laatste wedstrijd van de eerste periode op het programma.

Deze wedstrijd werd destijds gestaakt met een 0-1 stand vanwege een blessure van de scheidsrechter. De rood witten hadden precies een uur om deze achterstand, destijds ongelukkig opgelopen door een eigen doelpunt van Bart Spreeuwenberg ongedaan te maken.

DEV leunde zwaar op de verdediging en probeerde met man en macht deze voorsprong vast te houden. Hegelsom begon onrustig maar had voor rust toch nog een goede mogelijkheid om de stand al gelijk te trekken. Djen Verkoelen zag zijn kopbal echter gestopt worden door de keeper van DEV.

Na rust was het eenrichtingsverkeer op het doel van DEV maar het was lastig voor Hegelsom om de vrije man te vinden in de muur die DEV voor hun doel opgetrokken had.

In de 50ste minuut kopte Bart Spreeuwenberg uit een goedgenomen corner bij de eerst paal net naast. Een kwartier na rust werd de druk verder opgevoerd en was Denny Bongers 2x dicht bij de gelijkmaker maar zijn schoten werden door de in goede vorm verkerende keeper van DEV tot hoekschop verwerkt. Twintig minuten voor tijd bracht trainer Spruit vier verse krachten in het veld om koste wat kost de nederlaag af te wenden.

Met kunst en vliegwerk hield DEV stand maar moest 7 minuten voor tijd toch capituleren. Een hoge inzet werd door aanvoerder Wil Spreeuwenberg met het hoofd doorgekopt op broer Bart die de bal binnenschoot en hiermee de dik verdiende gelijkmaker op het scorebord bracht.

Helaas was de tijd te kort voor een overwinning. Omdat Kessel hun inhaalwedstrijd won staat Hegelsom nu tweede op 2 punten van Kessel maar wel met een wedstrijd minder gespeelt. De komende twee weken staan er 4 wedstrijden op het programma en zal de strijd bovenin weer losbarsten. Komende zondag spelen de rood witten een uitwedstrijd in Meijel.