Na 4 nederlagen op rij werd er op een zonnige paasmaandag weer eens gewonnen door de mannen van Math Joosten. Hekkensluiter VVV’03 werd op Sportpark Wienus met een 2-0 nederlaag terug naar Venlo gestuurd.

In de rommelige eerste helft is het speloverwicht weliswaar voor Hegelsom maar zin in eerste instantie de grotere kansen voor de geel-zwarten. Halverwege de eerste helft lijkt de 0-1 een feit maar Damian Linders weet op het nippertje nog redding te brengen op de doellijn. Vlak voor rust lijkt Hegelsom dan toch op voorsprong te komen als een corner door een speler van VVV’03 in het eigen doel gewerkt lijkt te worden. De Venlose doelman weet de bal nog te keren, maar de vraag is of de bal de lijn niet al gepasseerd had? De scheidsrechter vindt in ieder geval van niet en dus wordt met een 0-0 stand de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft blijft Hegelsom aandringen en worden de uitbraken van VVV’03 steeds spaarzamer. Hegelsom krijgt enkele kansen, maar deze worden niet benut. Aan de andere kant grijpen in één aanval zowel Niek Peeters als Patrick Kellenaers adequaat in bij een hachelijke situatie voor het eigen doel. Uiteindelijk wordt het toch 1-0 voor Hegelsom. Juul Janssen passeert op de achterlijn zijn man en wordt daarna met een sliding naar de grond gewerkt. Penalty Hegelsom. Djen Verkoelen weet wel raad met dit buitenkansje en ramt de bal onhoudbaar in de linkerhoek. 10 minuten voor tijd gooit Hegelsom de wedstrijd vervolgens in het slot. Het is opnieuw Juul Janssen die onreglementair wordt afgestopt in het zestienmetergebied. Djen meldt zich opnieuw achter de bal en ramt hem deze keer in de andere hoek binnen. Na de 2-0 is de wedstrijd min of meer gespeeld. Er komen nog wel wat kansen voor met name VVV, maar Joris Hagens weet zijn doel schoon te houden.

De drie punten betekenen een welkome opsteker voor Hegelsom, volgende week kan de stijgende lijn worden voortgezet tegen EWC uit Well. Een niet zo’n oude bekende, op 14 april troffen beide teams elkaar namelijk nog in Well. Toen werd het 4-0 voor EWC, hopelijk kan er zondag een beter resultaat behaald worden.