Op zondag 23 april kwam hekkensluiter IVO op bezoek op sportpark Wienus. De bezoekers hopen nog wat punten te sprokkelen om (directe) degradatie te ontlopen maar kon geen vuist maken tegen het dominantere Hegelsom.

Hegelsom begon sterk aan de wedstrijd en creëerde al na twee minuten de eerste kans van de wedstrijd. Denny Bongers stuurt Marc van Rens de diepte in. Een speler van IVO weet de bal niet te onderscheppen en zo krijgt Marc van Rens direct een goede kans. Hij weet deze echter niet te verzilveren. Na een half uur spelen krijgt Hegelsom de hoekschop. IVO weet de corner te verdedigen maar de afvallende bal komt voor de voeten van Niek van der Sterren terecht. Het schot dat volgt wordt door Guido Kauffeld gepromoveerd tot doelpunt. Een kleine tien minuten later volgt de enige echte kans voor IVO. Ze komen er goed door via de linkerkant maar door een ingreep van doelman Sjors Witt is dit een ongevaarlijke poging.

Na rust komt IVO er nog altijd niet aan te pas. Na 55 minuten krijgt Hegelsom een vrije trap. Joey Joosten geeft deze goed voor richting Bart Spreeuwenberg. De doelman zit er naast maar Bart kopt de bal over het lege doel heen. Zo’n 5 minuten later is het opnieuw Joey die voor gevaar zorgt met een vrije trap. Ditmaal belandt de vrije trap op de lat.

Met nog een kwartier te spelen lijkt Denny Bongers op snelheid voor een gevaarlijke counter te zorgen. Hij wordt echter neergehaald en er volgt een gele kaart voor IVO. In de 82e minuut volgt er opnieuw een counter van Hegelsom. Deze keer gaat Marc van Rens er vandoor met de bal. Op het moment dat hij de 16 binnen dribbelt staan er nog 2 rood-witten vrij om de bal binnen te schieten. Maar omdat ook de doelman van IVO op een voorzet rekent kan Marc de bal zo binnenschuiven in de korte hoek en de eindstand bepalen op 2-0.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen nummer 13 Helden op het programma. Vooralsnog de enige ploeg die kampioen Laar van drie punten af heeft weten te houden.