Siebengewald. Deze zondag staan de nummer 3 en 4 van de 4e klasse G tegenover elkaar. Beide teams doen het goed, maar moeten Meerlo/Wanssum en Heijen nog voor zich laten. Bij Hegelsom is Damian Linders (basis) teruggekeerd van blessureleed, en ook Thom Derks is weer inzetbaar (15 mins gespeeld).

Hegelsom begint sterk aan de wedstrijd. In de eerste 25 minuten hebben ze het sterkste van het spel. Bart Spreeuwenberg en Luc van Osch krijgen de kans om de score te openen, maar zien hun schot beiden door de keeper gepareerd worden. In de 17e minuut is het dan alsnog zover. Bart kopt een corner op de lat, waarna Bram Cox kan binnentikken: 0-1 Hegelsom. Het overwicht schuift daarna naar de mannen uit Siebengewald. Hegelsom wordt ver teruggedrukt en heeft duidelijk moeite met een aantal spelers van Stormvogels. Dit leidt in de 30e minuut tot de op dat moment verdiende 1-1 (schot op goal, via de keeper in het net) en 10 minuten later tot de 2-1 (straks schot in de kruising).

In de tweede helft wordt het spel grimmiger. Zo ontvangt zowel de leiding van Stormvogels als die van Hegelsom een gele kaart. BĂ­nnen de lijnen hebben de rood-witten weinig te vertellen. Stormvogels krijgt in de eerste 10 minuten een aantal kansen, maar slagen er niet in keeper Sjors Witt te verschalken. In de 68e minuut krijgt ook Joey Joosten een gele prent voor een grove charge. In de situatie die volgt duwt een speler van Stormvogels bewust een Hegelsommer om en krijgt zelfs de rode prent getoond. In het vervolg van de tweede helft volgen nog een aantal gele kaarten, wat maar eens aangeeft hoe hard (en soms zelfs onsportief) voetbal er gespeeld wordt. Gevoetbald wordt er nauwelijks meer. In de 85e minuut weet Stormvogels het net nog een laatste maal te vinden: 3-1. De wedstrijd is daarmee gespeeld.

Hegelsom blijft 3e, met 6 punten achterstand op periodekampioen SV United. Eerstvolgende wedstrijd is de tweede ronde beker tegen Melderslo, waar uit een ander vaatje getapt zal moeten worden dan vandaag in Siebengewald.