22-09-2019, Blitterswijck. Het vlaggenteam van VV Hegelsom is er vooralsnog niet in geslaagd de hoge verwachtingen waar te maken. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd vandaag verloren: 1-0.

Voor zowel Hegelsom als Blitterswijck was het wel helder dat het de eerste competitiewedstrijd betrof. Er werd aan beide zijden de eerste paar minuten veel afgetast en rondgespeeld. Het eerste half uur zorgde dan ook niet voor grote kansen. Een kopbal van Jordi Geurts (op de keeper) en een kopbal van BVV’27 (over) zorgden voor de twijfelachtige hoogtepunten. In het resterende deel van de eerste helft begint Hegelsom steeds meer aan te dringen, met als gevaarlijkste man linksbuiten Marc van Rens. Een aantal persoonlijke acties, waarbij meerdere tegenstanders voorbijgesneld worden, zorgen echter in de eerste helft niet voor een goal.

In de rust zal trainer Math Joosten de roodwitten ongetwijfeld van een donderspeech hebben voorzien. De eerste helft was te slordig en er werd te weinig gecreëerd.

Dit resulteert in de tweede helft in een (iets) feller Hegelsom. Het antwoord van Blitterswijck gaat vaak gepaard met een overtreding: Hegelsom mag meer dan 5 keer aanleggen voor een vrije trap net buiten de 16-meter. Schoten gaan naast of op de keeper, maar belanden voornamelijk in de muur. Dan volgt het wedstrijdbepalend moment. Als er aan Hegelsom zijde niet gescoord wordt, doet Blitterswijck dit wel. Na een matige verdedigende actie mag een geel-zwarte spits mag aanleggen voor een schot op de goal van Sjors Witt. Via de binnenkant van de paal beland de bal in het rechter-zijnet: 1-0. Blitterswijck ontploft.

Vanaf de 85e minuut voert Hegelsom de druk nog verder op, maar het blijkt zinloos. BVV’27 houdt stand en zorgt ervoor dat de eerste drie punten van het seizoen in Blitterswijck blijven. Hegelsom mag volgende week (letterlijk) uit een ander vaatje tappen wil er resultaat behaald worden. Laten we hopen dat de eerste thuiswedstrijd (zondag 29 september tegen Grubbenvorst) ook zorgt voor de eerste drie punten.