In de eerste helft was het hoog geklasseerde Stiphout Vooruit uit Helmond de betere ploeg. Het zette Hegelsom vanaf het beginsignaal met goed veldspel onder druk. De Hegelsomse verdediging gaf echter vooralsnog geen krimp en gaf geen kansen weg. Na een klein half uur spelen kwamen de rood witten geheel tegen de verhouding zelfs op voorsprong toen Marc van Rens een verkeerde terugspeelbal onderschepte en keeper van den Luitgaarden kansloos liet. Hier putten de mannen van trainer Raed Bko moed uit en tankten zelfvertrouwen. Stiphout Vooruit was even van slag en moest zich weer herpakken maar Hegelsom ging uiteindelijk met een deze kleine voorsprong de rust in.

Na rust werd het een meer gelijk opgaande strijd. In de 52 minuut claimde Hegelsom een penalty toen Robbin Clabbers in het strafschotgebied omver werd gelopen. De scheidsrechter ging hier echter niet in mee en liet doorspelen. Vier minuten later kwam Stiphout Vooruit op gelijke hoogte. Uit een voorzet vanaf links werd de bal bij de tweede paal door Bob Klok binnen gelopen. Uit een prachtig opgezette aanval kwam Hegelsom 10 minuten later bijna weer op voorsprong. Keeper van den Luitgaarden bracht echter redding op de inzet van Marc van Rens en tikte de bal uit de benedenhoek. De Helmondenaren voerden de druk in het laatste kwartier op maar ook keeper Tom Alaerds aan Hegelsom zijde stak in een uitstekende vorm en hield zijn doel verder schoon.

Uiteindelijk werd het harde werken aan Hegelsom zijde beloond en behaalde het een verdienstelijk gelijkspel. Volgende week zondag gaat Hegelsom op bezoek bij SV United de rode lantaarndrager in de derde klasse C. Een erg belangrijke wedstrijd voor zowel United als Hegelsom, bij een overwinning kan de weg naar boven ingezet worden.