Na twee gelijke spelen en een nederlaag wist Hegelsom op zondag 2 april weer eens te winnen. In dezelfde opstelling als drie dagen eerder (0-1 tegen RKSVO) werd aangetreden tegen Sportclub Irene. De openingsfase was van beide zijden slordig, maar na 26 minuten wist Hegelsom op voorsprong te komen toen Guido Kauffeld binnenkopte na een corner van Joey Joosten: 1-0. Hierna werden de gasten uit Tegelen iets sterker en dwongen vlak voor rust enkele kansen af. Mede door de harde wind moest Hegelsom-doelman Sjors Witt enkele keren op het laatste moment adequaat ingrijpen om een gelijkmaker te voorkomen.

Na rust speelde Hegelsom met wind mee en kwam al snel op 2-0. Na een pass van Denny wist Marc met een lobje de uitgekomen Irene-doelman te verschalken. Hierna leek Hegelsom de wedstrijd onder controle te hebben. Echter, een kwartier voor het einde leidde een ongelukkige handsbal van Will Spreeuwenberg tot een directe vrije trap voor de gasten op de rand van het strafschopgebied. Deze werd prachtig binnengeschoten en de wedstrijd was weer spannend.

Irene trok ten aanval, de wedstrijd werd rommeliger, maar Hegelsom kreeg ook ruimte om te counteren. Nadat Marc van Rens met een schot al de paal had geraakt, kwam Hegelsom in de blessuretijd dan toch op 3-1. Na een lange pass van Guido Kauffeld haalde Marc van Rens met een individuele actie de achterlijn, zette voor en vond Chiel Teeuwsen die de bal over de doellijn werkte. De scheidsrechter liet vrij lang doorspelen en dit stelde Sportclub Irene zowaar in staat om nogmaals een aansluitingstreffer te maken: 3-2 dus. Hiermee was de koek echter op en floot de scheidsrechter voor het bevrijdende eindsignaal. Volgende week op 2e paasdag: de derby Melderslo-Hegelsom.