Met een 2-1 overwinning op Sparta’18 realiseerde VV Hegelsom een historisch feit: voor het eerst mag de club gaan spelen voor promotie naar de 2e klasse! Dit is te danken aan een zeer sterke 3e periode. Het programma zat niet tegen, maar ook de tactiekwissel die trainer Raed Bko een tijd geleden doorvoerde, heeft hier zeker aan bijgedragen. Uiteindelijk moet het echter allemaal op het veld gebeuren, en de Hegelsom-mannen toonden op 2e pinksterdag wederom aan dat zij een sterke eenheid vormen waarin iedereen voor elkaar wil werken. Op deze manier kunnen we ook met vertrouwen de maximaal vier finales tegemoet zien, die nu nog op het programma staan.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de spanning reeds om te snijden. Voor Hegelsom behoorde zowel de promotie- als degradatienacompetitie nog tot de mogelijkheden. De gasten uit Sevenum moesten winnen om nog voor promotiewedstrijden in aanmerking te komen. Onder een fijn zonnetje was het dan ook behoorlijk druk rondom het hoofdveld van Sportpark Wienus, waar na afloop bovendien nog de traditionele seizoensafsluiting op het programma stond.

Al in de tweede minuut kwam Sparta op voorsprong: na aarzelend optreden in de Hegelsom-verdediging kon Jeroen Smits de 0-1 aantekenen. Hierna werd Hegelsom sterker en net voor de rust lukte het Marc van Rens om de gelijkmaker te scoren toen hij de bal met zijn linkerbeen laag in de hoek schoot. In de tweede helft waren er mogelijkheden aan beide zijden maar Hegelsom rook dat er meer in zat dan een gelijkspel. Na een mooie aanval over meerdere schijven was het wederom Marc van Rens die een assist van Denny Bongers tot doelpunt promoveerde: 2-1.

Hegelsom bleef de laatste twintig minuten sterk verdedigen en trok de zege over de streep. De krachten vloeiden weg bij de Sevenummers, die geen slotoffensief meer tot stand konden brengen. Hierdoor is Hegelsom 1 nu zeker van klassenbehoud en dus een derde seizoen in de 3e klasse. En als toetje dus zelfs nog de nacompetitie voor promotie!