Op een bijna leeg sportpark maakt de rood-witte brigade zich klaar voor een thuiswedstrijd tegen Panningen. Het Panningen dat in de jaren 90 en beginjaren 2000 in de hoofdklasse uitkwam.

In de beginfase was het vooral Hegelsom dat voor spektakel zorgde. Bart Spreeuwenberg kon via een lange crossbal Marc van Rens wegsturen die de kans helaas niet kon verzilveren tot doelpunt. Na een overtreding rond het strafschopgebied van Panningen kreeg Hegelsom een vrije trap. Een uitstekend moment om de Hegelsommers op voorsprong te zetten. Jordi Janssen ging achter de bal staan en wist hem net langs het doel te draaien. Niet veel later was het weer Jordi Janssen die voor gevaar zorgde. Via een geplaatst balletje moest de keeper zich helemaal strekken om deze tot corner te verwerken.

Na een half uur spelen kwam het eerste gevaar voor de goal van Hegelsom. Rechtsbuiten Ramon Sijben wist zich tussen 3 man van Hegelsom te manoeuvreren en de bal maar net langs de goal te plaatsen. Niet veel later volgde een overtreding van Panningen, op een voor Hegelsom zeer gunstige plek. Jordi Janssen nam de vrije trap snel op Thom Derks, welke hem hard wist voor te zetten waardoor een groen-wit been de bal onbedoeld in eigen goal schiet.

Na de rust ging het weer redelijk gelijk op. Beide teams komen niet echt in de problemen. In de 60ste minuut komt Panningen weer met wat gevaar maar Sjors Witt kon de bal makkelijk onschadelijk maken. Niet veel later een soortgelijke actie voor het doel van Panningen.

De laatste grote kans komt echter op naam van Marc van Rens. Hij wist via een steekbal de keeper uit te spelen maar kon de bal (bijna op de achterlijn) niet in het doel krijgen. Hegelsom komt de resterende minuten niet meer in gevaar en trekt zo de 3de overwinning van het seizoen over de streep. Volgende week staat de kraker tegen Neerkandia op het programma.