Hegelsom 1 trad zondag 16 december aan voor de lokale derby in Meterik. Waar vele wedstrijden in de regio ten prooi vielen aan de winterse weersomstandigheden, was het veld op Sportpark De Vonckel goed bespeelbaar.

Hegelsom kon in een sterke samenstelling starten en was dan ook in staat om het hoger geklasseerde Meterik goed weerstand te bieden. Het positiespel liep het eerste kwartier behoorlijk en er was sprake van actie voor voor beide doelen, zonder dat beide ploegen tot echt grote kansen kwamen.

Een bepalend moment speelde zich af in de 14e minuute. Rik Linders maakte eerst nog een goede verdedigende ingreep, maar verspeelde meteen daarop de bal aan een tegenstander. Zijn reactie hierop werd door de scheidsrechter als natrappen beoordeeld en leverde dus een rode kaart op.

Hierna liet Hegelsom zich logischerwijs wat meer inzakken en liet het balbezit wat meer aan Meterik over. Desondanks wisten de groenwitten ook tegen een tiental Hegelsommers geen grote kansen te creëren. Waar nodig trad keeper Joris Hagens adequaat op. Aan de andere kant werd Hegelsom vooral gevaarlijk uit de spelhervattingen van Damian Linders. Enkele hoekschoppen leverden benarde situaties voor het doel op, maar de Meterikse doelman bleef steeds overeind. Net vóór de rust was er nog een goede mogelijkheid voor Rik Huijs maar ook dit leidde niet tot een doelpunt.

Na de thee bleef het spelbeeld aanvankelijk gelijk. Zowel Bas Stappers als Joey Joosten mikten net naast bij doelpogingen. Langzaamaan ging het numerieke overwicht toch een rol spelen en kreeg Meterik meer mogelijkheden, maar de verdediging van Hegelsom gaf geen krimp. De gevaarlijke Meterik-spits Dirk van Rengs werd aan banden gelegd door het centrale duo Bram Cox-Djen Verkoelen. In de 80e minuut maakte Jordi Geurts zijn rentree na ruim een jaar blessureleed. Ondanks toenemende druk van Meterik in de slotfase, was de beste kans diep in blessuretijd voor Hegelsom, maar Gijs Janssen wist een sterke loopactie niet te bekronen met een doelpunt, zodat de wedstrijd eindigde in 0-0.