Na een matige eerste helft waarin doelman Sjors Witt Hegelsom op de been hield, kon Hegelsom nog een punt pakken thuis tegen MMC Weert. En wellicht had er nog meer in gezeten.

De eerste thuiswedstrijd in de 3e klasse stond dan eindelijk op het programma. Thuis tegen MMC Weert, voor wie dit het achtste seizoen in de 3e klasse is. De bezoekers maakten al snel duidelijk dat ze naar Hegelsom waren gekomen om 3 punten te verdienen. Dit overwicht van MMC resulteerde al snel in de eerste gele kaart voor Hegelsom. In het eerste kwartier wist Hegelsom een kans te creëren, echter stond er niemand voor het doel om de voorzet binnen te tikken. Het aanvallende spel van de bezoekers resulteerde na zo’n 15 minuten in de 0-1 waar een goede aanval van Weert goed werd binnengeschoten.

De rest van de eerste helft leek het eenrichtingsverkeer waar doelman Sjors Witt er samen met zijn verdediging voor zorgde dat het slechts 0-1 stond bij rust. Wel viel er nog een gele kaart voor MMC in de eerste helft.

In de tweede helft kwam er een heel ander Hegelsom voor de dag. Er werd beter en aanvallender gevoetbald en direct na de aftrek zocht Marc van Rens de verre hoek met een stift over de keeper maar helaas ook net over het doel. Zo’n 10 minuten later zorgde Marc van Rens weer voor dreiging en werd hij neergehaald binnen de 16. De scheids zag hier echter geen penalty in en liet doorspelen.

Na ruim een uur voetballen komt de bal aan de rechterkant bij Bram Cox terecht. Die geeft een afgemeten voorzet en het is Benjamin Conteh die de 1-1 er in tikt. MMC Weert kan nog wel gevaarlijk worden maar wederom zorgt Sjors Witt er voor dat Hegelsom slechts 1 goal tegen krijgt vanmiddag. Zo’n 5 minuten voor het einde wordt Marc van Rens weer gevaarlijk voor het doel en weer wordt hij geraakt. Maar de scheidsrechter is wederom niet van plan om een strafschop te geven.

In de laatste minuten krijgt Benjamin Conteh nog een gele kaart en schiet hij na een goede actie de bal op de paal. Wellicht had er dus nog meer in gezeten in deze goede tweede helft van de rood-witten.

Volgende week gaat het team van Ron Spruit op bezoek in Baarlo op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.