Op deze zonovergoten zondag hebben aardig wat toeschouwers de weg naar Sportpark Wienus kunnen vinden. Zij werden niet getrakteerd op een mooie wedstrijd, maar het gros (in ieder geval de Hegelsom supportende aanwezigen) zullen alsnog met een goed gevoel naar huis zijn gegaan. De rood-witten van trainer Ron Spruit verslaan Meijel met 1-0.

Beide ploegen starten de wedstrijd na het eerste fluitsignaal enigszins onrustig. Er wordt veel balverlies geleden en de Hegelsommers lijken niet helemaal in hun spel te komen. Er gebeurt in de eerste helft dan ook niet veel. Hoogtepunten zijn de vele gele kaarten, wat aangeeft dat er met de felheid in ieder geval niets mis is.

In de tweede helft probeert het elftal van trainer Ron Spruit iets meer zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Dit resulteert in een aantal kansen: Denny Bongers schiet langs na een slimme rebound op een schot van Marc van Rens (50e minuut) en in de 62e minuut weet Bram Clabbers de bal helaas niet genoeg te drukken, het schot gaat ruim over. De ban wordt gebroken in de 67e minuut als Denny de bal vanuit links hard voorzet en Guido Kauffeld kan binnenwerken: 1-0. Wat volgt is een periode van Hegelsomse druk op de helft van Meijel. Er worden meer kansen gecreëerd maar er kan geen vervolg op de 1-0 gevonden worden. In de slotfase worden de mannen van Meijel nog iets dominanter. Ze zitten kort op de bal (soms iets té kort, resulterende in een tweede geel en dus rood) en creëren kansen. In de 92e minuut mag het team zelfs nog een keer aanleggen voor een vrije trap op een prima afstand van keeper Sjors Witt. Er wordt rakelings naast geschoten. Daarmee is de wedstrijd ten einde. De Hegelsomse defensie houdt alweer de nul en het eindresultaat is prima.

Wat rest is een midweekse speelronde (Koningslust- UIT) gevolgd door 4 super-Sundays, met onder andere wedstrijden tegen Meterik (3e op ranglijst) en Kessel (4e op ranglijst). Met een comfortabele 6 punten op de nummer 2 (Neerkandia) lijkt Hegelsom op weg naar een kampioenschap. Echter, het blijft voetbal…