Op een (wederom) rustig sportpark traden de 11 rood-witten onder leiding van Ron Spruit aan tegen koploper Neerkandia. Afgaande op de posities op de ranglijst beloofde het een mooie strijd te worden.

Het was Hegelsom dat de wedstrijd goed begon en wat kleine kansjes kreeg via Thom Derks en Marc van Rens. In de 17de minuut kon Neerkandia de eerste keer gevaar stichten voor het doel van Sjors Witt. De linksbuiten wist zich tussen de roodhemden te slingeren maar kwam uiteindelijk niet tot een krachtig schot.

Dat krachtig schot kwam 5 minuten later wel van de voet van Thom Derks. De keeper kon deze alleen maar naar de zijkant verwerken waar de alerte Jordi Geurts stond en deze wist de bal in het netje te prikken. Net voor rust doet Hegelsom bovendien nog hele goede zaken om de 0-2 en de 0-3 te maken. Via een droge schuiver wist Guido Kauffeld de 0-2 te maken. De 0-3 was echter misschien wel de mooiste van de middag: Een hoge voorzet van links van Marc van Rens, Thom Derks aarzelt geen moment en neemt de bal op de volley en werkt de bal achter de doelman van Neerkandia. Met een zeer goed gevoel gingen ze de rust in.

De eerste 15 minuten na rust was het Neerkandia dat het betere van het spel had. Hegelsom had het lastig en wist zich er niet onderuit te voetballen. De 0-4 kwam dan ook uit de lucht vallen. Door slecht uitverdedigen achterin bij Neerkant was het Marc van Rens die bal kon onderscheppen en de kans wist te verzilveren. Hierna volgden wat kleine kansen voor Neerkandia maar Sjors Witt wist zijn doel (wederom) schoon te houden. Via meerde kansen van Luc van Osch en een mooie dribbel van Jordi Janssen was het Rik Huijs die in de 87ste minuut de eindstand op het scorebord zet (0-5).

Door de winst van Hegelsom en de uitslagen op de andere velden staat Hegelsom ongeslagen bovenaan in de 4e klasse E. Aankomende zondag spelen ze wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen RKSV Meterik