Hegelsom heeft de kansloze nederlaag in Well voor 14 dagen terug rechtgezet in de thuiswedstrijd tegen EWC.

EWC probeerde van begin af aan Hegelsom onder druk te zetten om een vroege voorsprong te verkrijgen. Aanvankelijk leidde dit nog niet tot kansen. In de 11e minuut had keeper Hagens geluk toen zijn verkeerde uitgooi in de voeten kwam van een EWC speler maar hij herstelde zijn eigen fout door de inzet te pareren. Toch kwam EWC na een klein half uur spelen op een verdiende voorsprong. Er werd onnodig balverlies geleden op het middenveld en via een snelle uitval over links werd de bal voorgezet en bij de tweede paal simpel binnen gelopen en de 0-1 was een feit. Hegelsom rechte de rug en kwam goed terug. Zo’n 5 minuten later kwam het alweer op gelijke hoogte. Guido Kauffeld stak het middenveld over en passde de bal op Rik Huijs. Zijn prima voorzet vond het hoofd van Juul Janssen die goed binnen kopte. Het stond weer gelijk en hier kwam voor de pauze ook geen verandering meer in.

Na de thee was Hegelsom de betere ploeg en werd EWC van meet af aan onder druk gezet. In de 55e minuut was het Jordy Janssen die zijn kopbal van de lijn gehaald zag worden. De afgeslagen bal werd opnieuw ingebracht en toen Rik Huijs de bal wilde controleren werd hij in de rug gelopen door een verdediger van EWC. De scheidsrechter stond er bovenop en gaf een strafschop. Djen Vercoulen die vorige week ook al twee penalties binnen schoot faalde ook dit keer niet en schoot de bal prachtig in de linker bovenhoek.

Even later was de lepe Koen Stevens los van zijn tegenstander maar Joris Hagens plukte de bal van zijn voet. Hegelsom kwam in de 75 minuut op een 3-1 voorsprong. De ingevallen Damian Linders krulde een vrije trap prachtig over de muur in de linker bovenhoek. Deze tegenslag kwam EWC niet meer te boven. Hegelsom gaat hierdoor op de ranglijst voorbij Oostrum en komt ook weer op gelijke hoogte met EWC en kan voorzichtig weer naar boven kijken.