Na het fantastische resultaat vorige week tegen Baarlo (3-0) stond vandaag de lokale derby in en tegen Sevenum op het programma. Als het de rood-witten lukt deze lijn door te trekken doen ze goede zaken en zou zelfs de top-3 binnen bereik komen. Sparta daarentegen is gebrand op revanche na de 1-0 verloren heenwedstrijd in Hegelsom.

Het Sevenums elftal laat dat vanaf het eerste fluitsignaal direct blijken. Ze starten sterk aan de wedstrijd. De eerste kansen zijn dan ook voor de Spartanen, waarbij Sjors Witt en Will Spreeuwenberg een vroege achterstand voorkomen. Hoewel de mannen van trainer Ron Spruit wel degelijk een aantal kansen krijgen om op voorsprong te komen, heeft Sparta het beste van het spel. Het concept is steevast hetzelfde: Via de buitenspelers weet Sparta de bal keer op keer voor de goal te krijgen, maar ze hebben de grootste moeite de bal daadwerkelijk in het net te krijgen.

In de tweede helft lukt het ze dan toch. Door een te korte terug kopbal in de Hegelsomse defensie (Bart Spreeuwenberg) krijgt Sparta de 1-0 op een presenteerblaadje. Diezelfde Bart weet in de 65e minuut met gevaar voor eigen leven echter te voorkomen dat deze score verdubbeld wordt. Het Hegelsoms spel is geen schim meer van dat van vorige week. Sparta blijft op de deur kloppen maar maakt de vele kansen die ze creƫren, niet af. Verschillende scrimmages voor het doel van keeper Sjors Witt leiden tot niks. In de laatste paar minuten grijpt trainer Ron Spruit in en geeft Bart de opdracht zich als pinchhitter voorin op te stellen. In de allerlaatste minuut van de extra speeltijd werpt dit zijn vruchten af. Geheel tegen de verhouding in weet Hegelsom in extremis de 1-1 maken: Na een lange bal naar Bart verdwijnen man en bal over de Sevenumse doellijn.

Ondanks dit gelijkspel weet Hegelsom hiermee toch de (gedeelde) derde plek te bemachtigen. Door de afgelasting van de wedstrijd van Baarlo en het verlies van MMC Weert komt Hegelsom met 22 punten op gelijke hoogte. Het volgende doel is helder: Zondag 19 maart een thuisduel tegen Brevendia!