Hegelsom heeft afgelopen zondag een sterke indruk gemaakt tegen directe concurrent Heijen. In een soms grimmige wedstrijd werden de rood-blauwen zakelijk aan de kant gezet: 4-0. Het team van trainer Math Joosten versterkt hiermee zijn tweede plaats in de ranglijst en sluit de eerste seizoenshelft af met 2 punten achterstand op koploper SV United.

Op het koude en winderige sportpark Wienus kruisten Hegelsom en Heijen afgelopen zondag de degens. Beide partijen strijden bovenin mee in het klassement. De wedstrijd werd een kwartier later dan gepland afgetrapt omdat de tenues van de gasten uit Heijen in de ogen van de scheidsrechter niet onderscheidend genoeg waren van die van de roodwitten uit Hegelsom.

Al na 4 minuten is het raak. Een slimme vrije trap van Thom Derks (snel genomen) brengt Jordy Janssen in de gelegenheid om te schieten: 1-0. De toon is gezet. Wat volgt is een serie aan buitenspelmomenten aan beide kanten van het veld. Dit zorgt direct voor een grimmig sfeertje op- en naast het veld, omdat voornamelijk de gasten uit Heijen het niet eens zijn met de beslissingen van het arbitrage team. Ditzelfde geldt echter voor de thuisploeg: In de 44e minuut wordt er door de scheidsrechter naar de stip gewezen voor een penalty voor Hegelsom, maar deze beslissing wordt na consulteren bij zijn assistent teniet gedaan. Protesten van Hegelsom-spelers en staf brengen hier geen verandering in.

In laatste seconden voor het rustsignaal volgt een rode kaart voor Thom Derks na een harde charge (van achter) op het middenveld. Dit zorgt er in de tweede helft voor dat de mannen van Math Joosten het strijdplan aan moeten passen. Op een gecontroleerde manier proberen de rood-witten het dominante voetbal uit de eerste helft door te zetten. Zelfs met een man-meer situatie komt Heijen er echter maar moeilijk aan te pas. Ze creëren weinig kansen en brengen weinig gevaar.

Hegelsom voetbalt het vervolg van de wedstrijd zakelijk uit. Een rode kaart aan Heijen-zijde (hands in 16-meter) en een aantal gele kaarten veranderen weinig aan het spelbeeld. Middels nóg eenmaal Jordy Janssen (aanval uit het boekje met Marc van Rens), een eigen goal en een rake pingel van Will Spreeuwenberg wordt de eindstand bepaald op 4-0. Waar de stand mogelijk geflatteerd is, heeft Heijen geen enkele aanspraak gemaakt op een punt in Hegelsom. Voor Hegelsom betekent het een mooie generale repetitie voor de eerstvolgende competitiewedstrijd na de winterstop, op 26 januari tegen SV United.