Voor het eerst in haar bestaan speelde het vaandelteam van VV Hegelsom een wedstrijd in de 3e klasse KNVB. Het zou echter een hardhandige kennismaking worden. Na 90 minuten voetbal in ’t Ven stond er een 4-1 eindstand in het voordeel van de gastheren op het scorebord.

Bij Hegelsom werd gecoacht door het duo John Kluskens en Ron Spruit. Zij zagen een sterke openingsfase van hun mannen, die in de eerste vijf minuten al tweemaal dicht bij een openingstreffer waren. Vooral Denny Bongers toonde zich dreigend. Hierna ontstond een licht overwicht voor FCV, dat gemakkelijker voetbalde maar geen grote kansen wist te creëren. Zodoende was 0-0 een logische ruststand.

Na de thee bleef FCV te gemakkelijk de vrije man vinden, en dit resulteerde in een snelle treffer. In drie pogingen was het raak en was doelman Sjors Witt dan toch geslagen: 1-0. Even later breidde FCV de voorsprong uit door een prachtig afstandsschot van de aanvoerder, dat via de paal binnenvloog.

Een snelle aanval van FCV leidde halverwege de tweede helft tot de 3-0, al was er even twijfel of er sprake was van buitenspel. Hegelsom slaagde er niet meer in om terug in de wedstrijd te komen. Te veel slordigheden in de passing en het positiespel waren hier mede debet aan. Nadat een aardige mogelijkheid via Marc van Rens en Denny in de rebound niet tot succes leidde, viel aan de overkant de 4-0 na een steekpass en koelbloedige afronding van de ingevallen FCV-spits.

In de laatste minuut werd de Hegelsomse eer gered middels een kopbal van Marc van Rens, na een mooie actie en dito voorzet van de sterk ingevallen Benjamin Conteh.

Voor Hegelsom geldt volgende week thuis tegen MMC uit Weert: nieuwe ronde, nieuwe kansen.