Hegelsom heeft de inhaalwedstrijd in en tegen Arcen donderdagavond met 5-1 verloren. Dit lag veelal aan de rood-witten zelf; op alle schijven mistte de scherpte.

 

18:30. Voor de meeste mensen etenstijd, maar niet vandaag. Het leek de KNVB een uitstekend plan om de inhaalwedstrijd tegen DEV Arcen te laten aanvangen. Een handvol toeschouwers zag de scheids fluiten voor de start van de eerste helft.
Al in de eerste paar minuten bewees de keeper van Hegelsom wederom zijn waarde. Met drie levensgrote reddingen voorkwam Joris Hagens een 3-0 achterstand binnen 20 minuten. In het verdere verloop golft het spel wat op en neer (met ook een aantal prima kansen voor de uitclub), maar het is alsnog DEV Arcen die via de nummer 11 aanlegt voor de eerste goal. Met een aantal simpele passes dwars door het centrum van de verdediging van Hegelsom wordt keeper Joris Hagens kansloos verschalkt: 1-0.

Diezelfde nummer 11 wordt in de laatste minuut voor rust 1-op-1 met diezelfde Joris Hagens gezet. De buitenspelval wordt hierbij opgeheven door een verdediger uit Hegelsom. De spits van Arcen twijfelt niet: 2-0.

De tweede helft begint hoopvol voor Hegelsom. Maar de kansen in de 16-meter van de tegenstander blijken slechts speldenprikjes. Na 22 minuten in de tweede helft mag Arcen middels een penalty aanleggen voor de 3-0 (onnodige overtreding centrale verdediger VV Hegelsom). De wedstrijd lijkt gespeeld.

Hegelsom komt nog even terug in de wedstrijd (mooie krul in de rechterbovenhoek door Joey Joosten), maar binnen 2 minuten zorgt Arcen voor de 4-1. Enkele minuten later volgt dan ook nog de 5-1. Het werd een harde wedstrijd, met flink wat overtredingen, waarin Hegelsom geen moment scherp genoeg was om een overwinning uit het vuur te slepen.

Op naar zondag: De kraker tegen Meterik, thuis.