In de onderste regionen van de 3e klasse C is het ook dit seizoen weer erg spannend; dit komt vooral door de versterkte degradatie waardoor slechts 9 van de 14 ploegen veilig zijn na de reguliere competitie. Voor aanvang van de vorige speelronde stond VV Hegelsom precies op die veilige 9e plek. Met FCV-Venlo kwam er op zondag 21 april een tegenstander naar Sportpark Wienus die er iets slechter voorstond: wederom een degradatiekraker dus.

Hoewel VV Hegelsom iets meer balbezit had, kwam het toch na 5 minuten al op achterstand toen een FCV -aanvaller na een individuele actie de bal binnentikte. Kort hierna verscheen Niek van de Sterren alleen voor de keeper met een reuzekans op de gelijkmaker, maar schoof de bal net langs de verkeerde kant van de verre paal. Desondanks bleef Hegelsom sterker, al was er steeds dreiging vanuit de tegenaanval door FCV. Nadat een gevaarlijke kopbal van Marc van Rens na ongeveer een half uur spelen door de keeper werd tegengehouden, kwam Hegelsom ruim vijf minuten voor de rust toch op gelijke hoogte. Robbin Clabbers kwam met een sterke rush het strafschopgebied binnen en werd gevloerd. De resulterende penalty werd door Marc van Rens gedecideerd binnengeschoten: 1-1.

Na rust bleef het spelbeeld open met kansen aan beide zijden, maar toch vooral voor VV Hegelsom. Enkele individuele acties en afstandsschoten stierven in schoonheid, en ook een aantal hoekschoppen leidden niet tot een voorsprong voor de roodhemden. Aan de andere zijde hield Tom Alaerds zijn doel met verve schoon. De tijd tikte weg en de 1-1 stand bleef op het bord staan. Bij de Hegelsomse supporters overheerste toch het gevoel dat er meer in had gezeten. Hun favorieten blijven op de 9e plek staan met 25 punten, terwijl FCV 12e staat met 22 punten. Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan.