Op zondag 16 april ging Hegelsom 1 op bezoek bij SV Laar in Weert, het team dat vorige week reeds de kampioensvlag mocht hijsen na 19 zeges in 20 wedstrijden (en 1 gelijkspel). Bij voorbaat dus een wedstrijd waarvoor het verwachtingspatroon vrij laag was.

Op het Weerter kunstgras was Hegelsom desondanks lange fases redelijk gelijkwaardig aan de tegenstander. Laar wist echter optimaal te profiteren op de momenten dat er enige ruimte geboden werd door de Hegelsom verdediging.

In het eerste half uur waren er een aantal kleine mogelijkheden aan beide zijden, met name via afstandsschoten en een poging van Denny Bongers, die helaas niet voluit op doel kon schieten, na een goede actie van Marc van Rens op links. Toch kwam SV Laar na 30 minuten op 1-0 toen doelman Sjors Witt een bal niet meteen goed kon verwerken en deze voor de voeten van een Laar-speler terechtkwam, die in een leeg doel kon afronden. Het technisch zeer vaardige Laar bereikte met deze 1-0 voorsprong de rust.

Na 60 minuten was de wedstrijd zo goed als beslist toen een speler van Laar alle tijd kreeg om aan te leggen voor een schot van afstand en dit perfect uitvoerde: 2-0. Hegelsom kreeg via de flanken nog best wat aardige aanvallen voor elkaar, en soms ook uit corners en vrije trappen, maar de Laar-doelman heerste in zijn doelgebied en plukte alle ballen uit de lucht.

In de 79e minuut viel de 3-0 toen een Laar-speler vrijstaand in het strafschopgebied een klein gaatje bij de tweede paal zag en de bal onberispelijk binnenschoot. Alles bijeen niet eens zo’n slechte wedstrijd van Hegelsom, maar SV Laar toonde wederom aan waarom zij al twee jaar lang ongeslagen zijn in competitieverband. Volgende week Hegelsom-IVO, 23 april om half drie.