Voor het vaandelteam van VV Hegelsom stond op een sombere en regenachtige zondagmiddag 20 november het treffen met SV Laar op het programma. De Weertenaren stonden na zeven wedstrijden in de 3e klasse C reeds vijf punten los aan de kop van het klassement, dus iedereen wist dat het een moeilijke middag zou worden voor de thuisploeg.

Desondanks ging het eerste half uur behoorlijk gelijk op. Hoewel beide ploegen af en toe gevaarlijk werden, vielen er geen echte kansen te noteren. Hegelsom-doelman Sjors Witt redde adequaat na een Laar-inzet van korte afstand, terwijl Jordi Janssen met een geplaatst schot net niet doelgericht was.

Vijf minuten voor rust kreeg Hegelsom een corner. De mee opgekomen Bart Spreeuwenberg kopte de bal richting het Weerter doel, maar de bal werd uit het vijfmetergebied gewerkt. Slechts enkele tellen later lag de bal in het net aan de andere kant, na een razendsnelle counter en koelbloedige afronding door Laar-aanvaller Stijn Jacobs. Een domper voor Hegelsom, zo vlak voor de pauze.

Ook in de eerste fase van de tweede helft wisten de Laar-spelers hun individuele kwaliteiten beter ten toon te spreiden. In de 58e minuut leidde een goed opgezette aanval tot een slim steekpassje binnen de zestien meter. De afronding was perfect: met een hard en hoog schot van dichtbij werd Sjors Witt kansloos gelaten.

In het restant van de wedstrijd toonde Hegelsom desondanks aan de punten niet zomaar aan Laar te willen geven. Ondanks een grote inzet, en af en toe een kansrijke aanval, bleef het echter bij 0-2.

De uitslagen en stand in de 3e klasse C laten zien dat het een erg spannend seizoen is, waarin de ploegen enorm aan elkaar gewaagd zijn. Op basis van wedstrijd van zondag kan Hegelsom hierin echter zeker overeind blijven!